banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE ÇANAKKALE GEZİSİ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yapılan orta öğretime geçiş ve YKS deneme sınavlarında okullarında başarılı olan öğrencilere yönelik ödül olarak düzenlediği Çanakkale Gezisi’nin ilk kafilesi Kahramanmaraş’a döndü.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önünden İl Milli eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Kültür ve Turizm Şube Müdürü Mustafa Semerci ile birlikte ilk kafile Çanakkale’ye gönderilmişti.

İlk etapta 125 öğrencinin gönderildiği Çanakkale Gezisi’nde ilk durak Konya oluyor ve Mevlana ‘nın türbesi ziyaret ediliyor.

Bu yıl ki Çanakkale gezilerine 180 lise öğrencisi 320 ortaokul öğrencisi olmak üzere toplamda 500 öğrenci gönderiliyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK SAVAŞININ OLDUĞU YER: ÇANAKKALE

Öğrencileri uğurlama töreninde bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi başkanı Cevdet Kabakcı: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde Değerler Eğitimi Protokolü kapsamında yaptığımız sınavlarda Kahramanmaraş’ın 11 ilçesinde başarı gösteren öğrencilerimiz her yıl 1. Cihan Harbi’nin en dehşetli cephelerinden olan Çanakkale’ye, Gelibolu’ya Eceabat bölgesine gidiyorlar. Bu uygulamayı dört yıldan beri yapıyoruz. Bu yıl da bu sınavlarda başarılı olan öğrencilerimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğünden görevli öğretmenlerimiz ve daire başkanlığından görevli arkadaşlarımızla birlikte Çanakkale İstihkamlarına bu geziyi gerçekleştiriyoruz. 20. Asrın başında dünyanın en büyük savaşının olduğu bir cepheye gidiyor öğrencilerimiz. Bu vatanın nasıl vatan olduğunu, emperyalistlerden nasıl kurtarıldığına, mücadelenin en şiddetli çalışmaların olduğu Çanakkale bölgesine gidip görerek ecdadımızın canları ve kanları pahasına bizlere emanet ettiklerini öğrenmiş oluyorlar.

Bu gezimiz Kahramanmaraş Konya- Çanakkale güzergahı şeklinde oluyor ve yaklaşık 2 gün süren bu gezimizde inşallah çocuklarımız çok şeyler öğrenerek dönerler. Hepimizin öğrenmesi gereken, memleketimizin, vatanımızın bayrağımızın kıymetini bilmektir” diye konuştu.

OKULLARINDA BİRİNCİ OLANLARI GÖNDERİYORUZ

Bir yıllık bir çaba sonrası iki denme sınavı yapıldığına işaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıllık çalışması sonucunda iki tane deneme sınavı yaptık. Değişen müfredat ve sınav sistemi ile bu öğrencilerimizin hem sınav sistemine hazır hale gelmeleri hem de başarılı bir eğitim hayatı sürmeleri için yoğun bir çaba gösterdik. Bu çabanın ardından Kahramanmaraş’ın 11 ilçesinde her okuldan birinci çıkan öğrencileri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Çanakkale’ye uğurluyoruz.

Öğrencilerimizi Çanakkale’ye gittiklerinde tarihi alanları görecekler ve döndükleri zaman da kendi okullarında yapmış oldukları geziyi ve gördükleri tarihi alanları ve mekanları anlatma şansları ve fırsatı olacak. Kazasız bir yolculuk dilerken bu çalışmanın zihinlerine katkı sunacak olmasını arzu ediyorum. Burada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Beye ve ekibine ve ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde bu çalışmaya gönül veren ve emek sarfeden arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol