banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

BU ŞEHRİN MUHTEŞEM ÖĞRETMENİ
 “Camide imam, okulda öğretmendi. Talebesi bütün şehir, cemaati herkesti. Koymadı girmedik hiçbir gönül, memlekete nimetti. Kuruldu sevgi tahtına, yeşertti çölleşmiş  yürekleri…”

Kitabın başlarken bölümünde, merhum Sandal Hoca için şunları yazar Vakkasoğlu; “İstiklal harbi gazisi, ilimli, imanlı, mübarek bir adam”

Vehbi Vakkasoğlu’nun son eserinin adıdır; “Bir devrin, bir şehrin muhteşem öğretmeni SANDAL HOCA…”

Ve bu eseri, Sandal Hoca’nın torunu siyaset ve iş dünyasının temiz insanı müteahhit Selahaddin Sandaloğlu’na ithaf etmiş.


Eser ilkin 5 bin baskı yapmış, ki ikinci baskı da hazırlık aşamasında. Kitap Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan R.Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek dâhil, meclisteki milletvekillerine, Türkiye’nin dört bir yanında bulunan işadamı,  bürokrata gönderilmiş.

Ayrıca, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Recep Keleş Kahramanmaraş’a geldiğinde, kitabı okur ve beğenir, tüm müezzin ve imamların da toplantı halinde olduğu bir ortamda “Bu kitabı herkes okuyacak, herkesi Sandal Hoca gibi olmaya davet ediyorum” der.

ESER BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Eserin dağıtımı arksından çok sayıda okuyucuya ulaşması sebebiyle bu mübarek zat’ın torunu Selahaddin Sandaloğlu’na çok sayıda telefon, tebrik ve mesajlar geliyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan, kitabı okuyunca çok duygulanan AK Parti Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Sandal Hoca’nın yaşamını anlatan bir Tv. dizisi çekilmesi konusunda teşebbüse geçeceğini söyler.


Selahaddin Sandaloğlu’nu arayan arayana…

Kültür Bakanlığı müşaviri Hamdi Turşucu,

MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu,

Amasya Milletvekili Naci Bostancı,

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Ercan Demirci,

AK Parti Gaziantep milletvekili Halil Mazıcıoğlu…

BU ESERİ  HERKES OKUMALI!

Ve kitap,  Türkiye’de bulunan tüm imam hatip okulu müdürlerine de gönderilir.

Osmanlı’dan Cumhuriyete, bir insan, bir toplum ve bir mücadele… İbretler, dersler, öğütler, bir yakın tarih belgeseli olan Sandal Hoca isimli eseri herkesin okuması gerek diye düşünüyoruz.

Bu eseri kültürümüze kazandırdığı için, bir kaynak, bir başucu eseri ortaya koyduğu için başta yazarı Vehbi Vakkasoğlu  ile, torunu, kitabın basımını üstlenen beyefendi insan Selahaddin Sandaloğlu’nu tebrik ediyoruz.

NOT: 3 Mayıs uma günü, saat 20.00’de, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde, ilim adamı Sandal Hoca’nın yaşamını kitap haline getiren Vehbi Vakkasoğlu tarafından bir konferans verilecektir. Tüm halkımız davetlidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol