banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

BELEDİYEDEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE TİYATRO GÖSTERİSİ

Kuruluşundan bu yana ücretsiz oyunlarıyla köyden kente ve şehir dışında toplumun her kesimine ulaşmaya çalışarak özellikle ekonomik ve ulaşım zorluğu nedeniyle tiyatroyla buluşamayanlara sahne açan Erdemli Belediye Tiyatrosu, bu kez üniversite öğrencileriyle buluştu.

Belediyenin kültür ve sanat çalışmaları kapsamında Mersin Üniversitesi Erdemli Meslek Yüksek Okulu (MYO) büyük amfide üç bölümden oluşan tiyatro etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte Erdemli Belediyesi Tiyatro grubunun sahnelediği ‘Çat kapı doğaç’ oyunu üniversite öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü.

Yönetmenliğini Deniz Sandalcı’nın yaptığı oyunu, MYO Müdürü Mustafa Can Samurkaş ve  öğretim görevlilerinin de izlediği tiyatro oyunu sınavlar öncesi öğrencilere moral oluşturdu. Öğrencilerin de zaman zaman oyuna dahil olduğu anlarda salonda keyifli anlar yaşandı.

ERDEMLİ’Yİ KÜLTÜR VE SANATTA EN İYİ NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ.

İzleyenlerden yoğun ilgi gören tiyatro oyunundan sonra açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’yi kültür ve sanat şehrine dönüştürmek için çalıştıklarını ve bunun semeresini almaya başladıklarını söyledi. İlçeye sanatsal bir değer kazandırmak amacında olduklarını ve bu anlamda sanatsal faaliyetlere önem verdiklerini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ‘’kültür merkezinin en önemli enstrümanı hiç şüphesiz Erdemli Şehir Tiyatrosu ekibidir. Bunu üniversiteli öğrencilerimize sergiledikleri oyunla bir kez daha ortaya koydular. Çok yetenekli oyuncuların oluşturduğu bir ekip kurduk. Profesyonel oyunlar çıkarmaları  bizleri çok mutlu ediyor. Erdemli’yi kültür ve sanatta en iyi noktaya taşıyacağız. Her alanda Erdemli’ye ilkleri yaşatmaya devam ediyoruz” dedi.  Tiyatro grubu oyuncuları ve oyunu izleyen öğrencilere teşekkür eden Başkan Tollu, sözlerini oyunların her hafta Cuma günü saat 19.00’da Kültür Merkezinde sergilenmeye devam edeceğini bildirerek tamamladı.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol