banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN ERKOÇ’TAN KÜLTÜR KAMPÜSÜ’NDE İNCELEME
 Büyükşehir Belediyesi tarafından Yörük Selim Mahallesi’ne yapılmakta olan Nuri Pakdil Kültür Kampüsü’nde çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Erkoç bölgenin tam bir kültür kampüsü olacağını söyledi.

Yapılmakta olan kültür kampus alanında Şair Nuri Pakdil’in doğduğu ev başta olmak üzere 21 adet tescilli taşınmaz kültür varlığı bulunuyor. Bunlar içerisinde ilk etapta 6 adet konak belirlenirken iki konakta restorasyon çalışmaları bitme aşamasına geldi.

Yapılmakta olan restorasyonlar ve düzenlemeler ile oluşturulacak Nuri Pakdil Kültür Kampüsü içerisinde Maraş Mutfağının izlerini taşıyan lokantalar, kahvehaneler, butik otel, kitapçılar sokağı gibi bölümlerin yanı sıra Şair Nuri Pakdil ve Şair Rasim Özdenören Müzeleri, yöresel ürünlerin sergileneceği Hanımel Konağı, Ramazan Sokağı gibi bölümler yer alacak.

Yapılacak Nuri Pakdil Kültür Kampüsü’ne ilişkin bir değerlendirmede bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Edebiyatın aşkla yoğrulduğu Kahraman şehrimizin yetiştirdiği, Yedi Güzel Adamın yaşayan iki Çınarı üstad Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören adına müzelerin yer alacağı ve kültürümüzün yaşatılacağı Nuri Pakdil Kültür Kampüsü için çalışmalarımız devam ediyor. Edebiyatın ve Şiirin Başkenti Kahraman şehrimize yakışır bir kültür kampüsü olacak inşaallah. Gerek diğer illerden gerekse yurt dışından edebiyatı seven ve gönül veren insanların ilgi göstereceği mükemmel bir kültür kampüsü olacağı inancındayız” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol