Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN ERKOÇ: “KAHRAMANMARAŞ’I TAKI VE ÇEYİZİN DE MERKEZİ YAPACAĞIZ”
 Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ayşe Albez tarafından kurulan Hanımeli Çeyiz Tasarım’ın açılışında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ın takı ve çeyiz ürünleri açısından önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek bunun tüm dünyaya tanıtımı için gayret ettiklerini söyledi.

Başkan Erkoç burada yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraşlı hanım kardeşlerimizin el emeği göz nuru ürünlerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için gayret ediyoruz. Özellikle bu sim-sırma ve gelinlik, çeyiz hazırlıkları için yapılanlar çok önemli ve çok büyük bir değer. Aslında bunlar bir sanat eseri. Bizim medeniyetimizin önemli eserlerinden, parçalarından bir tanesi. Kültürümüzün ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir sanat eseri. Çünkü bunlar çok büyük emekler verilerek yapılan eserler. Her genç kızın hayali olan çeyiz eşyalarını çok güzel hazırlamışlar.

Kahramanmaraş kadim medeniyetimizin önemli merkezlerinden bir tanesi. Bundan dolayı çeyiz ürünleri konusunda başta sim sırma dalında önemli bir mesafe kaydedilmiş durumda. Bu da Kahramanmaraş’ımız için çok büyük bir zenginlik. Biz de büyükşehir belediyesi olarak açtığımız kurslarla bunu daha da güçlendiriyoruz. Bu eserlerin hem ülkemizde hem de tüm dünyada pazarlanması için her türlü çaba ve gayreti gösteriyoruz. Ayşegül kardeşimizin açtığı bu işyeri bu bağlamda çok önemli. Şehrimizde bu tür işyerleri hızla artmakta çünkü bu ürünler sadece Kahramanmaraş’ta değil, şehir dışından da çok önemli siparişler alınmakta.

Biz de büyükşehir belediyesi olarak bu tür işyerlerimizin tanıtımı adına her türlü çaba ve gayreti göstereceğiz. Önemli bir sayıya ulaşmış durumda ve bizim hedefimiz tüm Türkiye’de ve tüm dünyadan genç kızların ya da evlilik yapacak olanların çeyizlerini Kahramanmaraş’tan almalarını sağlamak. Çünkü bu konuda bizim kadar iddialı bir şehir olduğunu düşünmüyorum.

Bu eserlerde çok büyük bir emek var ve bu tamamen bir gönül işi. Çeyiz hazırlama işi bir sevda, bir hobi olarak çocukluğundan itibaren genç kızlarımız çocukken başlamaktalar ve yıllardan beri de böyle sürüp gelmekte.

Biz de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak buna sahip çıkıyor ve Kahramanmaraş ekonomisine güç vermesini sağlayacağız. Bundan da bir turizm hareketi olacağı inancındayım. Çeyizlik eşya alışverişi olarak geliştireceğiz. Bildiğiniz gibi altın işlemeciliğinde de Kahramanmaraş İstanbul’dan sonra ikinci sırada gelmektedir. 22 ayar altın işletmeciliğinde önde gelen bir ildir. Takı ve çeyiz konusunda insanlarımızın Kahramanmaraş’a gelerek alışverişlerini yapmayı sağlamak niyetindeyiz. Bu çok önemli. Mesela Hindistan, düğün yapmak için Antalya’ya geliyor. Ekonomiye yaklaşık bir katrilyon liralık bir katkı sağlıyor. Bu tür işyerlerimizin çoğalması ile insanların Kahramanmaraş’a takı ve çeyiz almak için gelmelerini sağlayacağız.

Bu sektörün gelişmesi adına emek sarfeden bütün kadın kardeşlerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur da yaptığı açıklamada: “Bizler AK Parti Kadın kolları olarak her zaman üreten hanımların yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Ayşe kardeşimizin de tecrübe, bilgi ve birikimlerini de biliyoruz. Şehrimiz kültür zengini bir şehir. Özellikle bayanlarımızın işlediği el işi göz nuru nakış sektöründe bir hayli zenginliğimiz ve çeşidimiz var. Bu zenginliğimizin gelecek kuşaklara aktarımı konusunda bu kardeşlerimizin yaptığı faaliyetler çok önemli. Bu kardeşlerimiz yaptıkları ürünlerle hem ekonomiye, hem de bu kültürümüzün geleceğe aktarılması adına bir katkı sağlıyorlar. Bu yönüyle çalışmaları bizim için çok anlamlı. Aynı zamanda bu kardeşlerimiz yanlarında çalıştırdıkları bayanlarla da istihdam oluşturuyorlar. Hem bu kardeşlerimize hem de Büyükşehir Belediye Başkanımıza kadınlarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Açılışa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Eşi Derya Erkoç, AK Parti kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yasemin Ayranpınar ile misafirler katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol