banner1482
Öne Çıkanlar dizi SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN

Bu haber kez okundu.

 BAKİ KALAN BU KUBBEDE HOŞ SEDA BIRAKMAK
  

Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8'den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar.

İyi insanlar ve kötü.” Albert Einstein

İyi insanlardan biri olan, yakın zamanda kaybettiğimiz İl Müftüsü Muhammet Gevher, iyi insanlardan biriydi, Allah Rahmet eylesin!

Müftü Bey ilimize geldiği andan beri faydalı işler yapmış olup, Kuran kurslarını Müftülük disiplini içerinde çoğaltmış ve fiziki şartlarını oluşturmuştur.

Mütevazı kişiliği ile gönülleri fethetmiştir. Söz Kuran Kurslarından açılınca, bir hatırayı da paylaşalım; akrabadan bir hanım ricada bulundu, Kuran’ı ilerletmek için camiye gittiklerini, ancak o camide kurs olmadığını, orda bir kurs açılması için bu dileğini müftü Bey’e iletmemi söyledi.

Müftü Muhammet Bey’e bu dileği ilettiğimde, arabasına atlayıp birlikte o camiye geldik, camii görevlilerine talimatı verdi ve fiziki şartları oluşturdu.

Beş kişi ile başlayan kurstan 45’ e yakın bayan faydalandı ve o kurs devam etti, yani İl Müftüsü Muhammet Gevher geride bir güzellik bıraktı.

Güzellik deyince Mevlana’mızın şu sözü aklıma geldi; Asalet; boyda değil soyda, incelik; belde değil dilde, doğruluk; sözde değil özde, güzellik; yüzde değil, yürekte olur.”

MUHAMMET GEVHER KİMDİR?

1953 yılında Düzce İli Gümüşova İlçesine bağlı Dededüzü köyünde doğdu. Köyünde İlkokul olmadığından dolayı; babası Merhum Hamdi GEVHER’den Kur’an-ı Kerim öğrendi. Daha sonra Hendek Yeşiller Kur’an Kursunda hafızlığını tamamladı. Müteakiben İstanbul Beyazıt Camii Kur’an Kursuna girdi. Talimini Merhum Hafız Abdurrahman GÜRSES Hoca Efendide tamamladı ve dershanesinde kalarak hizmetinde bulundu. Bu arada Fatih İlköğretim Müdürlüğü’nde açılan sınava girerek İlköğretim diplomasını aldı. Aynı yıl Düzce İmam-Hatip Lisesine kaydını yaptırdı ve 1974 yılında mezun oldu. 1974 yılında girmiş olduğu İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünden 1980 yılında mezun oldu. 

•1971- 1974 yılları arasında Düzce ili Gümüşova Sapak Camii İmam-Hatipliği,
•1974- 1981 yılları arasında İstanbul Sultanahmet Firuzağa Camii İmam-Hatipliği,
•1981-1983 yılları arasında Hendek Merkez Yeni Camii İmam- Hatipliği
•1983 Antalya Gündoğmuş İlçe Müftülüğü
•1983-1991 Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Eğitim Merkezi Öğretmenliği
•1992-1996 Antalya Müftü Yardımcılığı
•1996-2007 Alanya Müftülüğü
•2007-2011 Gebze İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu
•2011 yılı haziran ayında Kahramanmaraş İl Müftülüğüne atanan Muhammet GEVHER, evli ve biri merhum 6 çocuk babasıdır

Güle, güle güzel insan, Rahmetin bol olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol