Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

ARAS’TAN ‘PAZARCIK TÜRKMEN ALEVİLERİ’ KİTABI

Yıllarını siyasete, mesleğine ve araştırmalara adamış, bu bağlamda, iki sene önce Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesinde doktorasını tamamlamış, bilgi ve birikimlerini kitaba dökmüş olan Ecz. Dr. Bahtiyar Murat Aras, Türk Tarih Kurumu Yayınlarında çıkan PAZARCIK TÜRKMEN ALEVİLERİ isimli eseri ile tarih gündemine oturan isim oldu.

Çalışma alanını siyasi olaylara olana merakı ve siyasi geçmişi sebebiyle daha çok Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin uzun süredir meşgul olduğu Kürt meselesinin tarihi sürecini anlatmaya ayırarak yüksek lisans tezini bu konu üzerinde yaptığını söyleyen araştırmacı yazar Murat Aras, yine doktora tezi olarak, Türk Milleti açısından son derece önemli olan ileriki dönemde önümüze bir sorun olarak çıkarılmaya çalışılan ve önceden beri çeşitli ön yargılarla ve doğru değerlendirildiğini düşünemediği bundan dolayı da bir strateji üretilemeyen ancak çok önemli bir kültürel miras olan Aleviliği öğrenmeye çalıştığını söyledi.

ARAŞTIRMAYI YAPARKEN NEREDEN BAŞLADI?

Alevi kesiminin yoğun olarak yaşadığı Pazarcık ilçemize dikkat çeken Aras, özellikle bu bölgenin insanları ile birebir sohbet ederek sosyolojik tarih alanında bir çalışma yaptığına vurgu yaparken; “Merakım beni derine indikçe giriftleşen bir geniş alana fütursuzca çektiğini daha ilk başlarda anladım. Ancak konunun Türk kültür tarihi açısından son derece önemli olması ve araştırmamda yer alan alevi canların samimi ve içten sohbetleri, bir Sünni olmama rağmen bana yakın ilgi göstererek evlerini ve gönüllerini açmaları, bu çalışmayı sonuna kadar sürdürmemde en belirleyici unsur oldu” dedi.

BU ALANA OLAN İLGİM VE ARKASI…

İsterseniz bundan sonra sözü araştırmacı yazar Ecz. Dr. Bahtiyar Murat Aras’a bırakalım; “Bu alana olan ilgim, araştırma süresince artarak devam etti ve birbirinden değerli birçok araştırmayı inceleme imkanına kavuştum. Sadece Alevilik ve Alevilik tarihi ile alakalı neredeyse bine yakın kaynak eseri edinerek kendime bu alanda bir kütüphane oluşturmaya çalıştım. Ancak böyle bir alan araştırmasına başlamadan önce, bu sorularda çok emek vermiş ve saygı duyduğum hocalarımın da görüşlerine, bilgi birikimlerine ihtiyaç duymaktaydım. Bu m esele ile ilgili aklıma takılan tüm soruları ile beni aydınlatan değerli büyüklerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aras’ın yaklaşık 5 yılda vücuda getirdiği bu tarihi ve kültürel miras olarak okunacak eser, tarihe ve geçmişe de ışık tutacak ve kaynak eser olarak kütüphanelerdeki yerini alacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol