Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR YENİ BULVAR GELİYOR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

ARAS;
  

 

22 Mart Çarşamba günü, Kıraathane Sohbetleri programında konuşan araştırmacı Ecz. Dr. Bahtiyar Murat Aras, 'Pazarcık Alevileri' konulu sohbet toplantısında, Kürtlerin ve Alevilerin etnik kökeni ile ilgili çalışma-araştırmalar yaptığını, ancak bunun çok yorucu bir emek ürünü olduğunu, Pazarcık Alevileri tezi için 534 kitap okuyup, 1.200 kaynaktan istifade ettiğini söyledi. "Bu çalışma, bu konu benim en değerli hazinemdir" diye konuştu.

Sözlerine, "Biz kendi problemlerimizi hep yabancılardan dinledik" diyerek başlayan konuşmacı Aras, Erivan'da bu araştırmalar ile ilgili çalışmalar yaparken, "Kürtlere yeni bir tarih yazılmalı" denildiğini de hatırlattı, Aleviliği tarif ederken de, "Türklerin at üstündeki serüveni" olarak yorumladı, akabinde Kürtler ve Aleviler ile ilgili çalışmalarından kesitler aktardı, meseleyi tarih süzgecinden geçirdi.

MEZAR TAŞLARI SİZE TARİHİ  ANLATIR

İlginç konuları yanında düzgün ses tonu ve mimikleri ile meseleyi güçlendiren, dinleyenlerin keyif almasını sağlayan araştırmacı yazar Aras, mezar taşlarının bilinmeyen birçok gerçekleri sakladığını, anlattığını da ifadeyle, Kürt ayaklanmalarından örnekler sergiledi, Selçuklu hükümdarlığının yıkılmasındaki en büyük etkenin 'Babayiniler ayaklanması' olduğunun altını çizerek, 'Pazarcık Alevileri' ile ilgili çalışma ve araştırmasının 5 yıllık zaman dilimine sığdığını, bunun için 100'ün üzerinde Alevi vatandaşlarla görüştüğünü de sözlerine ekledi.
NOT; Haberin ayrıntısı yarın yine bu sitede olacak. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol