banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ANTALYA’DA KAHRAMANMARAŞ KÜTÜPHANELERİ KONUŞULDU
 HERKES İÇİN KÜTÜPHANE Projesi kapsamında 29 Nisan Cumartesi günü Starlight Resort Hotel toplantı salonunda yapılan Değerlendirme Toplantısına Türkiye’nin dört bir yanından 170’şi aşkın kütüphaneci katıldı.

Proje Direktörü Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük projenin amacını ve geride kalan bir yıl içerisinde yapılanları dile getirdi.

Konuşmasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinden övgü ile bahsederken yeni hibelerin de müjdesini verdi.

Proje kapsamında geçtiğimiz yıl içerisinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerine 86 adet bilgisayar hibe edilmişti. Mehmet Emin Küçük konuşmasında bu yıl da bu kütüphanelere projeksiyon cihazı ve yazıcı hibe edileceğinin müjdesini verdi.

Prof. Dr. Ahmet Çelik de yaptığı konuşmada sorunları ve beklentileri dile getirirken yine Kahramanmaraş’a övgü dolu göndermelerde bulundu.

Toplantı sonunda Merzifon, Bitlis, Gaziantep, Kayseri, Antalya belediyeleri kütüphane sorumluları faaliyetlerini dile getirirken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar Yakar da bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Öncelikle kütüphanelerimiz için yapılan bu övgü dolu sözler için teşekkür ediyor, tüm katılımcıları sevgi ve saygı ile selamlıyorum. İnsana hizmeti Hakk’a hizmet bilmiş bir anlayışla 1992’de ilk kütüphanesini şehrin en dezavantajlı bölgesi olan Namık Kemal mahallesinde hayata geçirdi Kahramanmaraş Belediyesi. O ilk heyecan şehrin tüm mahallelerine enerji oldu. Vatandaş artık yol, su, kanalizasyon hizmetlerinin yanında “bizim mahallemizde de bir kütüphane olsa” der oldu.

Kütüphanelerimizi nasıl yapar da daha işlevsel hale getirebiliriz diye kafa yorarken Sn. Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük Hocamızın imzası ile HERKES İÇİN KÜTÜPHANE projesi yetişti imdada. Açıkça ifade edeyim ki kitapla haşır neşir olmuş bir ferd olarak bu proje başlangıçta bana biraz uçuk geldi. Kitap yoktu içinde. Sonra bir an dünyanın gittiği noktayı düşündüm. Evet kitap baş tacı ama değişen dünyaya da ayak uydurmak gerekiyordu. Tanıtım ve eğitim programları yeterince ikna edici oldu. Giderek büyüyen dijital uçuruma dur demenin yolu yine kütüphaneler olmalıydı. Başta Sn. Büyükşehir Belediye Başkanım Fatih Mehmet Erkoç bey olmak üzere tüm belediye yönetimi desteğini eksik etmedi. Herkes İçin Kütüphane projesi kapsamında yapılacak hizmetler bilbordlarda yerini aldı. Okullar ve esnaf ziyaret edilerek tanıtım etkinlikleri yapıldı.

Kütüphanelerimiz ve Herkes İçin Kütüphane Projesi kapsamında yapılan çalışmalara da değinecek olursak;

1-Necip Fazıl Kısakürek Halk Kütüphanemiz 17.500 kitap ve 9 personelle hizmet vermektedir. CV hazırlama ve e-devlet hizmetleri verilmekte olup vebinarlara da geniş kapsamlı katılım sağlanmaktadır.

2-Saçaklızade Halk Kütüphanemiz 7500 kitap, 5 daimi 2 geçici olmak üzere 7 personelle hizmet vermekte olup bölge halkının hizmetindedir. Proje kapsamında esnaf ziyaretleri yapılıp broşürler dağıtılmış, e-devlet hizmeti verilmiş ve vebinarlara katılım sağlanmıştır. 

3-Sezai Karakoç Halk Kütüphanemiz 6000 kitap 5 personelle hizmet veriyor. Proje kapsamında e-devlet hizmetleri, randevu, cv hazırlama gibi eğitimler verilmekte vebinarlara katılım sağlanmaktadır.

4-Cemil Meriç Halk Kütüphanemiz 6500 kitap ve 5 personelle yine aynı şekilde hizmet vermekte olup farkındalık olarak bölgedeki muhtarlar ziyaret edilip bilgilendirme yapılmış ve bunun çok faydası görülmüştür.

Ayrıca; Ahmet Kabaklı Halk Kütüphanemiz, Süleyman Çelebi Halk Kütüphanemiz, Şehit Çolak Durdu Halk Kütüphanemiz, Cahit Zarifoğlu Halk Kütüphanemiz, Erdem Bayazıt Halk Kütüphanesi, Rasim Özdenören Halk Kütüphanesi, Mehmet Akif İnan Halk Kütüphanesi.. Kısaca 22 kütüphanemizde 70.000 kitap 30.000 üye 105 personelle hizmet veren kütüphanelerimiz bugün sadece öğrencilerin ikinci evi değil aynı zamanda özellikle dezavantajlı kesim olmak üzere bulunduğu bölgenin ikinci yuvası haline gelmiş durumdadır.

Cemil Meriç, Süleyman Çelebi, Erdem Bayazıt ve Turgut Reis kütüphanelerimizde salonların dışında birer sınıfımız mevcuttur. Bu sınıflarda Meslek Edindirme Şube Müdürlüğümüz ile ortaklaşa eğitim proğramları gerçekleştirmekteyiz.

Bu güzelliğin yaşanmasına katkı sağlayan her bir ferdimize şükranlarımı sunuyorum.”

Program sonrası ülkenin dört bir yanından gelen kütüphaneciler toplu bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol