Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! dizi KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

“AKŞAM SEFASI”NDAN MUHTEŞEM BAHAR KONSERİ
 

Kahramanmaraş’ta son yılların yükselen değeri Akşam Sefası Türk Sanat Müziği Derneği, Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde 29 Nisan Pazar günü verdiği “Bahar Konseri”yle Türk Sanat Müziğiseverlere muhteşem bir akşam yaşattı.

 

Birçok farklı meslek grubuna mensup kişilerin bir araya gelerek oluşturduğu koro, Türk Müziğine uygun yorumlar için solistlerle, öncesinde itinalı bir şekilde çalıştığı konserde Türk Sanat Müziği’nin bir birinden güzel eserlerini profesyonelce seslendirdi.

21 kişiden oluşan koroyu Mehmet Bülent Paköz yönetirken, programın takdimini ise Melike Arsan yaptı.

Konserde 14 solist 16 eser seslendirirken, 9 eser de koro olarak yorumlandı. Kanun-Keman birlikte taksim olmak üzere toplam 3 taksim yapıldı. İlk kez 6 şarkıdan oluşan hicaz makamında mini bir fasıl yapılırken, hicaz makamındaki “Nazende sevgilim” şarkısını koro ve seyirci birlikte seslendirdi. Konserin sahne süslemeleri Gül Gebel (Gülcekareler) tarafından üstlenildi.

Derya İnci TEPEBAŞI, Dilek AŞÇI, Elif Zişan ÜRKMEN, Feriha EŞBAH, Fatma CULFA, Gül GEBEL, Gülcan ÖKSÜZOĞLU, Handan ŞAŞMAZ, Meliha KÜÇÜKÖNDER, Melike ÖZDURAK, Nilgün ÇAMLIYURT, Sevgi ÇINGIL, Tuba ERYILMAZ TOPAL, Zekiye ATAKAN SARISÜNBÜL, Arslan GÖK, Gökhan İnayet ÇUHALI, Kadir AKAY, Oktay YAŞAR, Recep DİŞ ve Sakıp ATILGAN  koroda yer alırken;  sazlarda ise kemanda Gani KAMAZ ve Bülent MORAN, udda Oğuzhan BAHADIR ve Bekir BAĞCI, klarnette Arif  ARSAN, gitarta Faik ŞEN kanunda Hasan Basri ÖZDOĞAN, ritm sazlarda Ercan BİLECAN ve Çetin KIRGIZ görev aldı.

 

Halka açık konserde salon tamamen dolarken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can gibi birçok isim de izleyiciler arasındaydı.

 

Akşam Sefası Türk Sanat Müziği Derneği Başkanı Mehmet Bülent Paköz tarafından konser sonrası kısa bir de konuşma yapıldı. Paköz konuşmasında seyirciye teşekkür ederken; “Yaptığımız işin mahiyetini önce hissetmeye, sonra anlamaya başladığımızda, sizde oluşan enerji de fazlasıyla bize yansıyor.

Müzik nedir dediğimizde bunun cevabını da vermiş oluyoruz. Yalnız keman, veya kanun, ya da tek bir solist le değil, birçok argümanın bir araya gelmesiyle en güzeli bulma yolundaki sunumun, izleyicilerimizin de buna dahil olmasıyla oluşan bütünlüğün adıdır müzik.

Yeni dönem için düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Derneğimiz sanat müziği koromuzdan bağımsız olmak üzere, kendi bünyesinde Musiki ve fasıl heyeti grubu oluşturmayı planlamaktadır. Bu heyet aynı duyguları paylaşan sürekli öğrenerek bunları aktaran bir yapılanma içinde hareket edecek, bazen tek kişilik konserler, söyleşilerle şarkılar, şiirlerle şarkılar ve ses sanatçılarının katılımıyla konserler vererek, sanatın öncelikle hissedilme farkındalığıyla başlayıp, anlama yolunda çok anlamlı kurumsal yapıda organizasyonlar yapmayı hedeflemekteyiz, bunun yanı sıra hedef kitlemizi artırarak diğer farklı derneklerle de işbirliği yoluna gitmek kaydıyla şehrimizde de bir hareketlenme sağlayabilmeyi düşünmekteyiz. Bunun için bizler bu yolda adım atarken sizlerin de şimdi olduğu gibi bizi desteklemenizi istiyorum. İnşallah yeni eğitim – öğretim döneminde bunun temellerini birlikte atabiliriz.

Bu vesile ile yepyeni konserlerimizde sizleri aramızda görmekten onur duyarız.” dedi.

Daha sonra ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçüdağlı tarafından çiçek takdimi yapılırken, program; birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol