banner1482

Büyükşehrimizin küçük sanayi sitesi zaman zaman şantiye alanına döner. Büyükşehir Belediyemizin küçük sanayi sitesine verdiği önemi, ihtimamı biliyoruz. Nitekim geçtiğimiz günlerde, altyapı çalışmaları sebebiyle epey çamur, toz-toprak içinde kaldık. Ama olsun, her nimetin bir mihneti, bir külfeti olacaktı.

Gelenler-gidenler bir kere sitenin girişindeki kevgiri beğenmiyorlar. Yakışmadığını söylüyorlar ki, her gün içinden bilmem kaç kez girip çıkan birisi olarak, küçük sanayi sitesinde işi olan bir esnaf olarak bu kevgirin şehrime, sanayi sitesine yakışmadığını ben de düşünmüyor değilim.

*

Daha önce de yazıldı, konuşuldu, sanayi sitesinin içi pis, bakımsız.

Bir kere, sağda solda, kaldırımlarda, hatta yolun neredeyse ortalarında bile inşaat artıkları, molozlar, sanayi atıkları, hurda araçlar, sanayi sitesindeki kirliliği gün yüzüne çıkartıyor.

Esnafımız da her şeyi belediyelerden, resmi kurumlardan beklemek yerine, temizlik konusunda, atıkların, artıkların ve hurda araçların kaldırımlara, orta yerlere bırakılmasına göz yummamalı, izin vermemeli, yapanları da uyarmalı.

Ancak büyükşehir belediyemiz de bu meselede sanayi sitesini boş bırakmadan, temizliği konusunda hassasiyet göstermelidir.

*

Sanayi sitesinde birkaç tane kooperatif var. Yapı kooperatifleri…

Bu kooperatifler, üyeleri için yaptırdıkları işyerleri için, onların bir an önce hak sahiplerine teslimi için acele etmeli, her geçen gün büyüyen sanayimiz için cansuyu olacak işyerlerinin teslimi sebebiyle ellerini taşın altına koymalıdırlar.

Ama ille de temizlik diyoruz. Çöplerin birikmesi, yaklaşan yaz sebebiyle kokudan durulmaz ederken, sorumlu belediyeler bu konuda titiz davranırsa, sanayi sitesinde işi olan bizler ve yabancılar, şehrimiz adına yanlış ve olumsuz algılar ve yorumlar içinde olmasınlar!

*

Bir küçük sanayi sitesi esnafı olarak, sitenin temizliği konusundaki ısrarımız, sadece benim değil, bu sitede çalışan, ekmek yiyen, hizmet veren binlerce esnafımızın, çalışanımızın ortak dileğidir.

Özellikle hurda araçların yarattığı görüntü kirliliği, hiç hoş durmuyor.

Temizlik imandan ise, ki öyledir, durmak yok, yola devam!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol