banner1451
banner1461

 Aha işte, Acem veledin yaptıkları meydanda. Şarkıcı karının Acem kocası, para ile atma çatma oynarken, içimizdeki anlı şanlı siyasetçileri de parmağında oynatmayı başarmış.

Bacak kadar oğlan neredeyse Türkiye’deki paranın yönünü belirlemeye, dizayn etmeye çalıştı, Allah bir yerde şaşırtmış olmalı ki, kayaya tosladı ve nihayetinde  paranın gözü kör olsun, arkasında kim varsa “bu kadar yattığı yeter, zavallı zaten masum birisi” dercesine içerden aldılar, yeniden sokağa saldılar.

Önce günah keçisi ilan ettiler, sonra kahraman!

Ama milletin gözü açıldı mı derseniz, hayır!

 

Çok iyi hatırlıyorum, bir kilo baklava çalan çocuklar içerde yattılar senelerdir ki kaçı kaç kuruştu, şimdi milyon dolarlarla-euro’larla oynayan, para piyasasını dizayn etmeye çalışan veledler, parmakla gösterilen ve kıskanılan birisi olup çıktı.

Baş tacı edildi.

Millet de alkış tuttu!

 

İki komşu ülke arasında altın, gaz ve petrol ticaretini organize etmeye çalışan, bundan ortağı ile birlikte nemalanarak, bizdeki organlarını da para ile hizaya getiren veled, genç yaşında para çocuğu olunca, dünyayı ben yarattım zannetti.

Veled daha da şöhret oldu. Şarkıcı karısı Binnaz da Acem eşi ile gurur duymuş olacak ki, gittiği yerlerde sırıtmadan yapamıyor.

Kendisi küçüktü, lakin serveti büyüktü.

Daha 30’una bile basmamıştı, paraya para demiyordu bizim veled.

Pardon, sizin veled!

Benim öyle veledim olacağına olmaz olsun!

Büyük paralara sahip olunca, insanlıktan çıkan veledler düşman başına!

 

Kendi çabası, kendi gayreti değil de, zibillik zengini babasının malı-mülkü ve parası ile hava atan, çalım satan zibidiler de var Maraş’ta…

Trafik polisine posta koyarlar, aşırı hız ve aşırı müzikle caddede turlarlar, en pahalı yerlerde görünüp, görgüsüzlük sergilerler. Babalarının saygınlığına, ticaretine leke sürerler ama piyasada adamım diye gezerler.

Adamlık parayla, pulla, mevki-makamla ve lüks araba ya da evlerle olmuyor.

Bakkaldan da satın alınmıyor!

Maraş’ta böyle veledler yok mu, gıran kadar.

 

Son söz, küçük adamlar büyük para sahibi olunca, aksini beklemek ham hayal olur!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol