Birkaç gün önce yazmıştım, tekrarına gerek duymuyorum, yazılı basın eski heyecanını, cazibesini, okunurluluğunu kaybedince, meslektaşlarımız adres ve güzergah değişikliğine giderek, dijitale, yani youtube üzerinden yayına yöneldiler. Okur bakıyor, yerel gazetelerde aynı haberler, aynı başlıkla, üstelik de aynı fotoğraflarla sayfaları doldururken, farkındalık yaratmak gibi alışkanlık da henüz içimize, ruhumuza yerleşmeyince, dijital yayın öne çıktı.  

Kopyala, yapıştır kolaycılığı, emeksiz, zahmetsiz gazetecilik dönemi bitti artık.

Her şey ihtiyaçtan kaynaklanıyor.

*

Aynı zamanda Özgür Haber Gazetesinin de sahibesi olan değerli meslektaşım Neşe Yıldızhan ile internet sitesi sahibi Sibel Atıcı ile çıktıkları yolda, büyük mesafe kat ettiklerini rahatlıkla söyleyebilirim.

Her geçen gün kaliteyi artırıyorlar, tecrübelerinin üzerine bir yenisini daha ekleyip, kaliteli yayıncılıkta zirveye yerleşiyorlar.

Haftalar öncesi bendenizin de canlı yayın konuğu oldu program, her geçen gün daha çok tutuluyor, daha çok izleniyor, daha çok güvene veriyor, daha çok takipçiye ulaşırken, başarı hikâyesi yazan iki bayan meslektaşımın çıtayı yükseltmesi mesleğimiz adına gurur verici iken, son Kocabaş Konağı’ndaki canlı yayın doğrusu geniş yelpazesi ile izlenme rekorları kırdı diyebilirim.

*

İktidar kadar muhalefetin de sesi olma ilkesini yayın ilkesi olarak benimseyen, bunun yanında siyaset dışı aktörleri ve kurum@firma@marka sorumlularını da canlı yayına davet ederek, kentin tanıtımı adına harika işlere imza atıyorlar. Atacakları da yaptıklarının kanıtı zaten!

Bu çizgide devam edeceklerinin sinyallerini veren Yıldızhan ve Atıcı, Kocabaş Konağındaki canlı yayınları ile isimlerinin karşısına eklenen yıldızların sayısını artırmayı başardılar.

Bugünlere kolay gelinmiyor, bu iki arkadaşımız da kolay gelmediler. Bedel ödediler tırnakları ile kazıya kazıya başarının hikâyesini azdılar, şöhret basamaklarını emin adımlarla tırmanırken, sağdan soldan kulağıma gelen yorumlar ki hepsi de olumlu,  arkadaşlarımızın doğru yolda olduklarını gösteriyordu.

*

Hepsi de birbirinden kıymetli konukları ile çıktıkları programda, farklı mekanda insan dinlerken keyif alıyor, bilgileniyor, bir hakkı teslim ederken de isabetli bir not verdiğimi düşünüyorum.

Evet, ben bir öğretmen, bir dinleyici ve yorumcu olarak meslektaşlarıma on üzerinden on veriyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol