Hafta başı,  Ramada Otelindeyiz. Davet aldık, gittik. Ki bu davet ve içeriği önemliydi, anlamlıydı.

Üstelik de davet eden Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği, kısa adı KASİAD olan kentin en etkili sivil toplum kuruluşu idi. 

Tanımaktan gurur duyduğum KASİAD Başkanı Ali Arpasatan ve yönetimi, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yararına düzenlemişlerdi.

Belki öyle ahım şahım kalabalık yoktu. Ama orada bulunan insanların yüreklerindeki yardım etme, bağışta bulunma zevki ve anlamı salonu zaten doldurmaya yetiyordu. Hepsi de tanıdık isimlerdi.

En çok da, bağışından dolayı kendisine plaket takdim edilirken, işadamı Mehmet Arifioğlu’nun gözyaşlarını tutamayışı olmuştu. Duygulanmıştı. Sanıyorum o ağlarken, gözyaşlarına hakim olamazken, salondakiler de en aza onun kadar duygu seline kapılmıştı.

                                                                                                                                                   

Mütevelli heyet başkanlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ve kendi ifadeleri ile “2023 hedefleri doğrultusunda kendi kendine yeten güçlü türk savunma sanayii için yola çıkmış olan” Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yararına.070.000 TL. toplandı.

Az veren maldan, çok veren candan…

KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı sayın Ali Arpasatan, selamlama konuşmasından sonra; “Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın misyonu; Türk Ulusu ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında var olan gönül köprüsünü sürdürmek ve güçlendirmek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin savaş gücünün arttırılmasına katkıda bulunmak, savunma sanayi şirketleri kurmak ve geliştirmektir. Bu misyonla hareket eden Vakfın daveti ile geçtiğimiz Mayıs ayında Uluslararası Savunma Sanayi fuarına katılmıştık. Hem davetten hem de fuar esnasında bize gösterilen misafirperverlikten dolayı, sayın Genel Müdürümüze şükranlarımı sunuyorum.” demişti.

*

Başkan sayın Arpasatan’ın benim yanımda yeri ayrı ve büyük. Dik duran ama diklenmeyen, onurlu duruş sergileyen bir insan, sivil toplum kuruluş başkanı.

Katıldığı fuar ile ilgili izlenimlerini anlattı, Fuarda; Aselsan, Havelsan, Roketsan ve Tusaş gibi Vakfa bağlı kuruluşların Türk Savunma Sanayine katkılarını gözlemleme fırsatı olduğunu söylemiş, adeta bir ar-ge merkezi gibi çalışan bu güzide kuruluşların, Türk Savunma Sanayine yön verdiklerine dikkat çekmiş, son 6 yılda Türkiye’nin ihracatı yüzde 10 artarken, savunma sanayimizde bu rakamın yüzde 60 olduğunu dile getirmiş, akabinde sınırımızda yaşanan ve Türk askerlerince Suriye’deki terör yuvalarına vurulan darbeyi ve hükümetin bu meseledeki kararlılığına vurgu yapmıştı.

Sonra da bağışta bulunan üyelerine teşekkür etmişti.

*

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Tümgeneral Sadık Piyade, vakıf çalışmaları ile ilgili geniş kapsamlı bilgi sunumunda bulundu.

Esprili bir dili vardı, buna vücud dilini de ekleyince, davetliler sıkılmadılar. Sayın Sadık Piyade, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının, ülkemize kazandırdığı şirketlere ile ulusal savunma sanayimizin geliştirilmesine öncülük etmenin haklı gururunu yaşamakta olduğunu söylerken, salondan alkış sesleri hiç eksik olmadı.

Başkan Ali Arpasatan’a teşekkür ettikten sonra, sıra plaket ve madalya törenine gelmişti.

Düşünün, bu kampanya ülkemizde ilk kez düzenleniyor. Bunun da öncülüğünü, mimarlığını KASİAD ve onun değerli Başkanı Arpasatan yapıyordu.

Tebrikler Başkanım. Hayırsever işadamlarına da ayrıca minnet borçlu olduğumu hatırlatmak isterim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol