banner1451
banner1461
  

Zaman zaman bizim gazetede çıktı bu eleştiriler. Şu da çıktı, Karayollarının yaptığı güzel ve yerinde hizmetler de haber olarak kamuoyuna yansıtıldı. Ancak belki de Karayolları, toplum adına verilen hizmetleri belki takip edemedi, belki göremedi, ancak hakkını da yememek lazım, başarılı hizmetleri de gazete ve sitemizde yer almadı değil.

Neyse…

Öğrendim ki, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğüne yeniden sayın Yakup Dost getirilmiş.

Babamdan duydum. Deneyimli, tecrübeli ve özellikle Kahramanmaraş’ın topografik yapısını, sorunlarını bilen bir bürokrat. İsabetli bir karar olmuş. Döneminde verdiği hizmetler ortada iken, ikinci kez bu göreve gelişi bir kazanç, bir şans.

Lakin ben babam gibi düşünmeyebilirim. Lakin babam da eleştirdiyse, bir bildiği vardır diye düşünürüm. Tecrübe onda, bende değil.

KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR MESELESİ

Önce izin verirseniz Sütçü İmam Üniversitesi önündeki köprülü kavşağa değinmek istiyorum. Olur, yapım aşamasında bazı bürokratik engeller, müteahhitler arası gel-gitler, mahkemeler yaşanır. Bunlar Türkiye’nin her yerinde sık rastlanan hadiseler.

Lakin o kavşak o bölgeye gerekliydi. Yapım süresi uzamış olsa da, bittiğinde karmaşa sona erdi. Alt geçit olsa belki daha iyi olacaktı ancak teknik bir mesele, üst geçit şeklinde yapılmış olması da trafiği önemli ölçüde rahatlattı diyebilirim.

Bu hizmetinden dolayı Karayollarını ilk tebrik edişim.

MADALYALI KAVŞAK MESELESİ

Bu yatırım, bu yerinde hizmet de kamuoyunda ve basında çok eleştiri konusu oldu. Büyükşehir belediyesinin bu önemli ve ciddi yatırımda katkısı olduğu da ifade edildiyse, yapım ve ihale işi tamamen Karayollarının olunca, sorumluluk alanına giren de bu kurum oluyordu haliyle.

Gazetemizde ve sitemizde haberi de çıkınca, altından ve üstünden ilk geçen birisi olarak, doğrusu beğendiğimi itiraf etmeliyim.

Ne yapanı tanırım, ne müteahhidini…

Ancak verimli ve zamanında yapılan bir yatırımdı. Gerekliydi.

Emeği geçen herkesi kutluyorum.

TABİ Kİ BİTMEDİ

İster eleştiri deyin, ister öneri… Adana yolu üzerindeki, biri çırçır işletmesi önündeki 150 metrelik yol bugün için dahi problem olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, kendine ait servis yolu meselesini çözdü ve yeni düzenleme ile mükemmel bir iş başardı. Bu güzergahta, hemen yanı başındaki Karayollarına ait küçük bir mesafe de halledildiğinde, yol düzeltildiğinde, Karayollarına bir tebriğimiz daha olacak.

Geciktirilmeden.

Ve servis yolları… Asfaltları çabuk bozuldu. İnsan giderken zik-zak çiziyor, oluşan çukurlara düşmemek için, parça kırmamak için her yolu deniyor.

Bu nedenle de servis yolları bir kere daha gözden geçirilmeli, hatalar, kusurlar ve eksiklikler telafi edilmelidir.

Son olarak, Madalyalı Kavşaktaki kaide tekrar yerine konuşlandırılmış. Ancak kavşak çevre düzeni tamamlanmadığı gibi, aydınlatma zayıf. Bunların da acilen giderilmesi gerekiyor.

Teşekkürler Karayolları…



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol