Sağlık önemli ve her şeyin başı! Sağlık sektörü, elbette bir sektör ama her şeyden önce “insan”ı temel alan, “insan eksenli” bir sektör. Yani, bu sektörde temel zihniyet, insanların müşteri olarak görülmesi değil, öncelikle “hastalıklarının tedavi” edilmesi, sağlık ve şifa dağıtılması zihniyeti olarak değerlendirilmeli. Ama bu durum vatandaş gözü ile Kahramanmaraş’ta özel hastanelerde hasta maalesef bir müşteri olarak görülmektedir.

Herkes sağlık hizmeti almalı. Ama en kalitelisini, en güzelini ve en insanca olacak şekilde almalı. Özel Hastaneler de bu hizmet portföyünde, kalite ve güzellik alanında rekabet ederek yer bulmalı. Ama özel hastanelerde rekabet başka alanlarda, fiyatlarda vs.
Yani kısaca, sağlıkta nicelik arttı nitelik battı
Eğer, insana hizmet ediyorsanız, insan sağlığına yönelik çalışmalar yapıyorsanız, öncelikle kurduğunuz kadronun sağlık sektörünün önemini bilen bir ekipten oluşması gerekir
İnsan asılsa, işlerinizi hasta, doktor ilişkilerini özümsemiş bir kadroya devretmeniz gerekir. Milyonlarca dolar verip, yüzlerce teçhizat alabilirsiniz. Muhteşem bir bina yapabilirsiniz. Hastanenizin her odasını pırıl pırıl, televizyonlu, cilalı görüntülerden oluşturabilirsiniz. Ama, eninde sonunda orada hizmet alacak olan insandır. Ve o insana şifa vermek için göz nuru dökecek olan doktordur, hemşiredir, hasta bakıcıdır. Belki de kapıda size güler yüzle, nezaketle karşılayıp işinizi kolaylaştıracak olan hostes'tir.
Sağlık sektöründe zihniyet değişmeli özellikle bu sektörün önemini kavramış insanlarla işe başlamak gerekli 
Sağlık hizmeti almak için hastaneye gelecek hastalara verilmesi gereken hizmetlerin ana unsuru bunlardır. 
*

Sağlık sektörü özellikle özel hastaneler, öncelikle insana hizmet etme felsefesiyle algılanması gerekir. İnsana hizmet etme düsturu hastanenin önceliği olmalıdır.
İnsana hizmet eden, karşılığını alır. Hastane felsefesi, vatandaş hastalandığında en iyi hizmeti alabileceği bir kurum oluşturmak olmalıdır.. 
Hastaneden kaliteli hizmeti alan hastalar o hastaneyi her türlü yüceltirler. Hastane hastalarına müşteri olarak değil, bir yakını gibi davranırsa güven verir. Yoksa ticari kaygıyla çok para kazanalım, buraya gelen insanları soyup soğana çevirelim zihniyetiyle yapar ve onlara ticari meta gözüyle görürse hastaneler güdük kalırlar. Kazandık derken kaybederler.
Personele maaş veremezler. Habire elaman değiştirir ve etik olmayan yollara başvururlar. Ve zamanla el değiştirirler. Kahramanmaraş’ta çok örnekleri var.

Kahramanmaraş'ta diş hekimi tavsiyesi isteyen arkadaşlara

Üç yılı aşkın bir süredir Dt. Hacı Ali GEDİKBAŞI'nın hastasıyım. İlk gittiğimde dişlerim, daha önce tedavi olduğum diş hekimlerinin eksik ve yetersiz bazen de yanlış müdahaleleri neticesinde son derece sorunluydu. Hacı Ali bey en problemli olanlardan başlayıp, makul bir süre içerisinde beni zorlamadan bütün sıkıntılarımı giderdi sağ olsun.

*

Trabzon Caddesi üzerinde Kuveyt Türk Bankası üzerindeki muayenehanesine giderseniz temizlik, tertip ve düzeni hemen dikkatinizi çekecektir zaten. Beraber çalıştığı arkadaşlarının hepsi işlerinde uzman ve çok yetenekliler. Hacı Ali Bey, kendisi hastalarıyla bire bir ilgileniyor ve durumlarını yakından takip ediyor.
Şimdiye kadar yaptırdığım işlemler arasında dolgu ve kanal tedavileri var. Hiçbirinden bir şikayetim olmadı. Eskiden her üç ayda bir Diş hekimine gidip, bir yığın tedavi yaptırmak zorunda kalıyor, sorunlar yaşıyordum. Hacı Ali beyin müdahaleleri neticesinde diş sağlığına kavuştum. Maddi ve fiziksel olarak sancılı büyük diş müdahaleleri dönemi geride kaldı benim açımdan.

Kahramanmaraş’ta Diş Hekimi arayan herkese Dt. Hacı Ali GEDİKBAŞI’nı gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. Sağlıcakla kalınız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol