banner1482
  

Şimdi herkesin merak ettiği mesele bu. Nasıl bir sonuç alınacak, iki iki’li yarıştan kim galip gelecek, kim yerlerde sürünecek, kim zafer çığlıkları atacak?

Evet mi galip gelecek, hayır’cılar mı yarışmanın galibi olacak, bunu şimdiden kestirebilmek mümkün değil. Daha erken… Hani derler ya, erken öten horozun başını keserler diye, bu da o hesap.

Her türlü tahmin insanları yanıltabilir.

Ancak geçen gün bazı meslektaşlarımla gittiğim Pazarcık’ta, bir gurup kesimin hükümet, devlet ve AK Parti aleyhine dağıttığı bildiri gerçekten hoş değildi. İğrenç, çirkin…

*

Neyse, meselemiz Kahramanmaraşlıların referandumda vereceği imtihan. Gerek büyükşehir, ilçe belediyeleri ve gerekse AK Parti teşkilatı, bakalım yüzde olarak evet oylarını artırabilecekler, zirveye çıkabilecekler mi?

MHP’lilerin kafası karışık. İki arada bir derede misali, nereye gideceklerini, kime sığınacakları meselesinde tereddüt yaşıyorlar. Bir tek bugüne kadar net ses, net haykırış Dulkadiroğlu ilçe teşkilat başkanı Mustafa Akpınar’dan geldi, ‘evet’ dedi. Rengini, tarafını ve safını belli ederek, iktidara destek vereceğini açıkladı. Liderine olan tutkusundan, sadakatinden ötürü…  “Liderimiz nerede, biz oradayız!” diyerek…

Lakin, bugüne kadar ortalıkta gözükmeyen, aylardır lehte veya aleyhte bir açıklaması dahi bulunmayan, adeta sessizliğe bürünen, kendi kabuğuna çekilen diğer cenahta, tık yok!  

Ülkü Ocakları Başkanı sevgili Mesut Kaplan’ın da bu meselede tavrı merak ediliyor.

*

CHP’nin oyu, tavrı, güzergâhı belli… Halka ve seçmenine ‘Şeytana uymayın!’ diyecekler. Belli ki sloganları da bu olacak referandum sürecinde… Herkesin taktiği, güzergâhı kendine. Başta İl Başkanı Esat Şengül olmak üzere, belli olan şu ki, ne CHP teşkilatları, ne de partinin etkin ismi, Parti Meclis Üyesi, ki bir milletvekilinden daha fazla gayretli, çalışıyor,  didiniyor, ziyaretlerini ihmal etmiyor. Anlaşılan o ki, sayın Ali Öztunç, iktidarı rahat bırakmayacak, ‘şeytana uymayın!’ sloganı ile hayır’a çalışacak.

*

Büyükşehir ve AK Parti ilçe teşkilatları ile ilçe belediyeleri bakalım bu sınavdan kaç puan alacaklar. Tabi elde edecekleri puan, gösterecekleri performans, gelecekleri için birer delil niteliğini taşıyacak.

Koordineli çalışırlar, ‘sen sensen ben de benim!’ demezlerse, referandumda alınacak sonuç geleceklerini tayin edecekse, anlaşılan o ki gecelerini gündüzlerine katacaklar.

Kadını ile erkeği ile gençlik kolları ile. Bakalım bu kampanya kime yarayacak? Kahramanmaraş bu sınavdan yüzünün akı ile çıkacak mı? Çıkarsa da tarih yazar!

Şimdi evet’ciler ile hayır’cılar karşı karşıya. Zaten insanlar konuşurken, selamlaşır, esenlik dilerlerken birbirlerine, ‘hayırlı sabahlar, hayırlı günler, Allah hayırlı işler versin, her şeyin hayırlısı, hayırda hayır vardır, hayırlı akşamlar…’ gibi içinde hayır olan sözcükleri kullanmak yerine,  ‘hayır’ sözcüğünün yerini ‘iyi’ alacak.

Haydi kolay gelsin!

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol