banner1451
banner1461

Bu yazı, toplumsal değerlerimize, kültürümüze, geleneklerimize sahip çıkma konusunda rakipsiz olarak gördüğüm, düşündüğüm sevgili Hakan Gemci’ye ait.

Biraz değil, çokça açık sözlü, dobra bir hemşehrimiz. Vatanını, milletini, bayrağını senden-benden fazla seven bir milliyetçi kardeşimiz.

Sözü ona bırakmak istiyorum… Noktasına, virgülüne dokunmadan!

*

Biz kendi öz değerlerimize, bizden olan değerlerimize sahip çıkmadığımız sürece bu topraklarda kalma hakkını elimizde tutamayız

Kahramanmaraş kendine has adetleri, gelenek ve görenekleri ile büyük ve güçlü bir kültüre sahip olan ender şehirlerden biridir.

Yüz yıllardır süre gelen kültürel gelenekleri ve ananeleri, giyiminden kuşamına, kullandığı kap kaçak ve eşyalarına kadar, yemek kültürü, yöresel kendine has ürün ve değerleri ile başlı başına bir ekol olan Maraş’ımızın kazanılmış değerlerini başka illere mal etmek isteyenlere dur demenin zamanı geldi ve de geçiyor.

Bize ait olan tescilli Maraş biberimize isim değiştirerek sahip çıkmak isteyenler var. Bizim biberimiz ve kendilerinin sahip çıktığı biber cinsinin aroması ve diğer özellikleri “Maraş biberi” ile aynı çünkü tohum yıllardır Maraş ve çevresinin yetiştirdiği tohumdur.

Maraş biberi Maraş’ındır.

*

Yıllardır Maraş’ımıza has yapılan fıstık ezmesini de ne yazık ki komşu ilimize kaptırmaktayız yine özellik olarak aynı olan fıstık ezmesini de isim değiştirerek sahiplenilmektedir.

Ey Maraşlı Bu değerlere sahip çıkmak sadece siyasetçilerin veya kurumların sorumluluğu ve tekelinde değil onların üzerine atarak bu işten sıyrılamazsın.

Bu bir “Maraş davasıdır” Buna toplum olarak hepimiz sahip çıkmalıyız.

Kahramanmaraş değerleriyle büyük bir hazineye sahip bu hazinelerin tanıtımını yapıp sahiplenmek zorundayız.

Bizler Kahramanmaraş’ımızın değerlerine sahip çıkmak için Türk adaletine tescil ihlali gerekçesi ile suç duyurusunda bulunmalıyız.

Başta tüm sivil toplum kuruluşları olmak üzere Kahramanmaraşlı halkımızdan suç duyurusunda bulunulması konusunda çaba sarf etmesini istiyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol