banner1451
banner1461
 Muhterem kardeşim Mehmet Fiskeci… Bilindiği üzere Kahramanmaraş’ımızın büyükşehir oluşu ve yetki alanı il sınırına genişlemesi ile il’in tek yetkilisi, sorumlusu, sahibi, hamisi büyükşehir başkan ve meclisi kabul edilir. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirir. Büyükşehir önder ve lokomotif olmak zorundadır.                                                                                                                          

Bu bakışla memleketimizin ekonomik, sosyal, kültürel, kentsel ve insani değerleriyle gelişmesini hızlandırmak üzere; ortak akıl oluşturma, birlikte düşünme, sorumluluk paylaşımı ve proje üretimi gerektiği bilincindeyiz. Bu manada da gelişmeleri yakından izlemekteyiz.

Son günlerde ekonomik ve sosyal kalkınma, önemsenen gündem haline gelmiştir. Bu gelişmeler istikametinde ben de, engin hoşgörünüze sığınarak birkaç gün sonra, “Kahramanmaraş Büyükşehir Gelişimi, Sorun ve Öneriler” konusunda bir düşünce ve bilgiyi değerlendirmenize sunacağım. Çalışmalarınızda faydalı olacağını ümit ediyorum.

Değerli ve kadim dostum, memleketimizle ilgili hassasiyetinizi, heyecanınızı ve samimiyetinizi bildiğim ve takdir ettiğim için ben de bu duygu ile size çalışmalarımı önceki görüşmemiz üzerine aktarıyorum. Birkaç gün sonra inceleme, tamamen yıllarımın bilgi ve tespitlerime dayanarak hazırlanmıştır. Büyükşehir için gerekli olduğunu ve yetkili olsaydım yapardım düşüncesi ile hazırladım. Zira bunlar yapılamayacak, bahane edilecek işler değil. Buradaki düşünceler bazı çevrelerce çok ütopik, uçuk, hayal, şaşırtıcı, çılgın, hatta maksatlı yorumlanabilir. Ancak, artık bu çağdışı, tutucu ve hantal anlayışı bırakarak ülkemizde ve uluslararası arenada yeni yer tutabilme hamlesini yapmalıyız, gelecek bunu zorluyor.

Muhterem kardeşim, bu incelemelerimi size sunuyorum, bunlar bir emek ürünüdür, Size özeldir, ama asla gizli değildir. İstediğiniz gibi kullanabilirsiniz, kendi imzanızla dilediğiniz yere sunabilirsiniz, takdir ve yetki tamamen sizin. Beğenilmeyen veya eleştirilen konular, hatta ithamlar için, ben göğüslemeye açığım ve hazırım.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol