Herkesin soru sorma hakkı var bu ülkede. Ha, muhatabı cevabını verir veya vermez, bilemem. Ancak, senelerdir tanıdığım, Mehmet Balduk döneminde, TSO yönetiminde görev alan değerli kardeşim Kubilay Doğan, cevabını alırım ümidiyle, sosyal medyadan sormuş.

Biz elçiyiz. İşte onun face’deki yorumu…

“Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın görevi; diğer tüm TSO’lar gibi üyelerinin haklarını korumak ve sorunlarını dile getirerek bu sorunlara resmi makamlar nezdinde çözüm aramaktır.

Şimdi, SORU 1; KMTSO yönetim kurulu Maraş'ta olaylara mahzar olan Suriyeli mültecilerin açtığı veya işlettiği söylenen ticarethaneler hakkında resmi makamlar nezdinde girişimlerde bulundu mu?

SORU 2; Yönetim kurulu üyeleri içerisinde kaçak olarak Suriyeli mülteci çalıştıran var mı? (Farkına varmayıp birşey yapmadılarsa kötü, farkına varıp da birşey yapamadılarsa daha fena)”

CEVAP VERİYORUM; hükümet ve iktidar, Suriyeli sığınmacılara, diğer adıyla mültecilere her türlü yaşama hakkı için tüm imkânlarını seferber ederken, işletmelerin de Suriyeli işçi çalıştırmasına kimse sesini çıkartmıyor. Siyasiler, bürokratlar ve emniyet bunun farkında, bilincinde. Bu bakımdan, işletmelerin kaçak da olsa Suriyeli işçi çalıştırmasında bir sakınca görmeyenlerden biri de benim. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol