21 Mayıs’ı milad olarak kabul ettik. Amenna ve eyvallah!

Dün yazımızı siteye koyunca, okuyan dostlarımız tarafından şehrimizin siyaseten gururu, aklı ve vicdanı olan iki değerli siyasetçiyi karşı karşıya getirmek, çatışma ortamı yaratmakla itham edildik. Bizim böyle bir niyetimizin olmayacağını yazılarımızı az çok takip edenler, Başbakan Yardımcısı sayın Veysi Kaynak ile 64. Hükümetin Kültür ve Turizm bakanı sayın Mahir Ünal ile olan dostluğumuzu bilenler, böyle bir niyet taşıyamayacağımızı anlasalar da, insan sormadan yapamıyor işte, “Acaba…???!!!”

Dün de ifade ettim, altını kalın çizgilerle çizerek yazdım, her ikisi de bizim için artı değer. Gönül ister ki, keşke, her ikisi de siyasetin zirvesinde kalsalar. Kazanan şehrimiz olur, merkez olur, ilçelerimiz olur, daha da açıkçası Kahramanmaraş olur.

 Ha, bildiğim doğruları yazmaktan da kimse beni alıkoyamaz. Feriştahı olsa vız gelir, tırıs gider.

Herkesin doğrusu kendine. Seninki sana, benimki bana. O arkadaşım, bu dostum, şu canım-ciğerim olsa da, ee doğru tek be kardeşim, yazamıyorsan ne işin var bu âlemde?

*

Dedikten sonra geldik fasulyenin nimetine ve zurnanın zırt dediği yere…

Şimdi… Artık partili Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan, vitrin düzenleyecek.

Sizi bir dükkân açtığınızda, mağaza ise işyeriniz, mecburen vitrini hem temiz,  hem de kaliteli ürünlerle dolduracaksınız, mecbursunuz. Yoksa müşteri dalmaz içeri. Şayet lüks ve bol ışıltılı vitrinde rengârenk ürünler, kaliteli ürünler bulundurmazsanız, müşteriye bir şey satamazsınız.

Mallar elinizde kalır. Sonra da indirim var diyerek, ihraç fazlası ayağıyla aldığınızdan da aşağıya satmak zorunda kalırsınız ki, ya kısa süre sonra dükkânı, mağazayı kapatıp kapıya kilit vurursunuz, ya da birilerine devredersiniz.

Mecburen, mecburiyetten…

*

Şimdi yeni kabine kurulacak. Yani bir değişim olacak. Yani şimdi partinin vitrini düzenleniyor. İkinci sırada bakanlar kurulu var, onu yerel yönetimlerdeki değişiklikler izleyecek. Akabinde ise teşkilatlardaki değişiklikler takip edecek. Kendi doğal mecrası içinde bunlar olacak.

Yani kabinede kim olacak? Gönlümüz sayın Veysi Kaynak’ın başbakan yardımcısı olarak görevini sürdürmesi.

Gönlümüz sayın Mahir Ünal’ın bir bakanlık koltuğuna oturması.

Gönlümüz teşkilatlardaki ve belediyelerdeki değişiklikler sebebiyle, kurumların FETÖ’cülerden temizlenmesi.

Yani vitrin temiz olacak.

Siz tozları halının altına süpürürseniz, tozlar çoğaldıkça halı kabarır, ayağınıza takılır, düşersiniz.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol