Son aylarda Türk siyasi hayatına merhaba diyen bu üç partinin genel başkanları tanıdık siyasetçiler.

Sever ya da sevmezsiniz, oy verir veya vermeziniz, o sizin bileceğiniz iş, sizin tercihiniz. Saygı duyarım. Gerek sayın Ali Babacan olsun, gerek sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olsun ve gerekse de sayın Meral Akşener, bu ülke siyasetine mührünü vurmuş liderler.

Düne kadar birlikte yol aldığı arkadaşlarının safından ayrılıp, kendi yollarını çizen, kendi güzergâhlarını belirleyen siyasilerin varlık nedenlerinin temelinde iktidar olmak vardır. Siyaset bu, yarın nelere gebe, şimdiden tahminde bulunmak, ahkâm kesmek doğru olmaz.

Ama her üçünün de bir siyasi geçmişi, tecrübesi var.

Hataları, eksiklikleri, yanlışları var mı, yok mu (kimin, hangimizin yok ki?) konumuz bu değil. Bunun kararını verecek olan seçmendir. Ne zaman sandık önüne gelir, tercih ve teveccühünü ona göre verir vatandaş.

*

Benim gelmek istediğim nokta yerel siyaset, yani şehrimizde son aylarda siyasi arenada boy gösteren Gelecek Partisi, İYİ Parti ve DEVA Partisi… 

Çağırdıklarında gider, iktidar muhalefet demeden toplantılarına katılır,  haberlerini yazar, gerek duyduğumuzda köşe yazımıza da taşırız. Gazetecinin görevidir objektif davranmak. Kimsenin arka bahçesi olmadan, her partiye eşit mesafede yaklaşıp,  etik gazetecilik ilkesiyle onlara yer veririz.

Tabi partilere asıl gönlünde yer verecek olan seçmendir, vatandaş yani.

*

Sırasıyla gidelim.. Gelecek Partisi yarın il kongresine gidiyor. Partinin kurucu İl Başkanı olan Av. Arif Gedemenli, kongre bitim saatine kadar partinin il başkanı. Ama aday olmayacağını açıkladı. Doğukent’teki Beyazsaray düğün salonunda gerçekleşecek kongrede, Muharrem Çevik kardeşimiz il başkanı adayı olarak siyasi arenada yerini alacak.

Şimdiden hayırlı olsun dileklerimi gönderiyorum. Bu görevi başarı ile yürütecek, seçmeni, tabanı utandırmayacak, uzlaşmacı kimliği ile partiden uzaklaşanları yeniden kazanmanın yollarını arayacak ki, bunu yapabilecek cesaret ve yetenekte bir kardeşimiz. Hayırlı olsun!

Muhalefet partilerinin görevi sadece iktidarı eleştirmek değildir. Çekişmek, kavga etmek, ortamı germek yerine politikalar üretmek, şehrin kazanımları için projeleri paylaşmak,  geliştirmek ve sosyal barışı temin etmektir.

Üç partiden de kamuoyunun beklentisi budur.

*

İYİ Parti İl ve ilçe yönetimleri maşallah iyi gidiyorlar. Sürekli dikkat ediyorum sahadalar. Tabi lokomotif, yani İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel  güçlü olunca, parti de vatandaşın gönlünde yer tutmaya başladı.

İl Başkanı Ahmet Çabukel ziyaretlerini sürdürüyor, ekibi ile sürekli sahada dolaşıyor, varlığını ve kimliğini hissettirmek istercesine, ‘biz buradayız!’ der gibi mesajlar veriyor, esnaf ziyaretleri yanında siyasi parti ziyaretlerini de sürdürerek, güçlü muhalefet için elinden geleni yapıyor.

Ziyaretlerini sürdürürken bürokrasi yanında, sanayi ve iş dünyasını, esnafı da ihmal etmeden, yeni kurulan partileri de ziyaret ederek, birlik  beraberlik mesajı veriyor.

Olması gereken bu. Bu ülkenin, bu şehrin güçlü muhalefete ihtiyacı var. Güçlü bir muhalefet iktidarı rahat bırakmaz, çalıştırır.

Son olarak siyasi arenaya yeni merhaba diyen DEVA Partisi kurucu İl Başkanı Dr. İrfan Karadutlu’yu ziyaret edip, hayırlı olsun dileklerinde bulunmuşlar. Yakışanı yapmış! Muhalefet partileri birlikte hareket ettikleri müddetçe, birlikte ortak hareketle şehrin kazanımları için çalıştıkça, vatandaşın gönlünde taht kurarlar.

*

İnsanlar, partili seçmen, kavgadan, çekişmeden, kısır siyasetten bıktı,  usandı. Artık neyin ne olduğunu çok iyi idrak ediyorlar.

DEVA Partisi İl başkanı Dr. İrfan Karadutlu kardeşim iyi bir ekip kurmuş. 42 kişilik kadroda doktor, mühendis, mimar, esnaf ve en önemlisi kadın var. Çünkü kadının olduğu yerde bereket vardır, huzur vardır.

Şimdi ekibi, kadroyu büyütmek, çoğaltmak ve güçlü kılmak için yoğun çaba içinde. Azmi, heyecanı yanında, tempoyu da yüksek tutarsa, ki tutacak gibi görünüyor, diğer muhalefet partileri ile de birlikte hareket ettiğinde, kazanan hem kendileri, hem Kahramanmaraş olacaktır.

O gün,  Kervanhan’da yönetim kurulunu basın mensupları ile tanıştırırken, kurduğu düzgün cümleler, yaklaşımlar, heyecanı ve azmi gözlerinden okunuyordu.

Bunu, geçmişte AK Partide 2 dönem milletvekilliği yapmış, 23 senedir tanıdığım, çayını içip sohbet ettiğim Şanlıurfalı işadamı, eczacı ve otomotiv sektörünün önemli ismi, DEVA’nın kuruculara kurulu üyesi, bölge sorumlusu sayın Müfit Yetkin ile de paylaştım.

Sevgili Karadutlu kardeşimiz, temiz, yıpranmamış bir yüz, dürüst siyasetçi. Geçmişte AK Partide siyaset yapmış olsa da, günümüzde insanlar doğdukları evlerde oturmuyorlar artık. Bazen ihtiyaç duyulduğunda mahalle değiştirmek kaçınılmaz oluyor.

Her 3 parti başkanı ve yönetimine başarılar diliyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol