Biz kentimizin tek holdingini, sanayi devi ve yatırımda çeşitliliğin öncülüğünü yapan Kipaş’ı haber yapmaktan ve köşemize konu etmekten yorulmayacağımız gibi, bundan büyük bir zevk ve gurur da duyarız.

Kurulduğu 1984 yılından itibaren, üretim ve hizmet anlayışında yüzde yüz müşteri memnuniyetini, yüksek teknoloji kullanımını, çevreye ve doğaya saygılı olmayı, sürdürülebilirliği ve Ar-Ge çalışmalarını temel alan ve kazandığını bu toprağın insanları ile paylaşarak; üretim ve istihdamın yanında birçok alanda yardım yapan ve sosyal projeler üreten Kipaş Holding A.Ş. başarılarına her gün yenilerini ekliyor.

Ki bu başarı hikayesi geçenlerde gazete ve internete sitelerine haber de olmuştu. Başlıktaki ifade de cuk diye oturmuştu zaten; şuydu;  Kipaş, alanında Türkiye ve Avrupa lideri oldu. Bu gurur bu şehre yeter. Yetmez ama evet diyorum, keşke Kipaş’ların sayısı artsa…

* 

6 ana sektörde; 10 bine yakın istihdamıyla; tekstil, lojistik, çimento, kâğıt, enerji, eğitim alanlarında faaliyet gösteren Kipaş Holding, 2019 yılı İstanbul Sanayi Odasının açıkladığı İSO 500 listesinde bir tanesi ilk yüzde olma üzere, toplamda 4 şirketi ile yer aldı.

Bu şirketlerin hangisi olduğu, İSO 500 listesinde kaçıncı sırada olduklarını  haberlerde okudunuz zaten. Tekrarı kabak tadı vermesin diye yazmıyorum da, asıl yazmak istediğim mesele yönetim kurulu başkanı Hanifi Öksüz…

*

Kovid-19 süreci ile birlikte ülkemizde ve dünyada ortaya çıkan sağlıkta ve ekonomide ki küresel çapta ki krizlere rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor iken,  Aydın ili Söke ilçesinde Kipaş Kâğıt İşletmelerine ait Avrupa’nın en büyük kâğıt yatırımı bu sene devreye alınacakmış.

Sevindirici şehrimiz adına. Türkiye genelinde bütün sanayi tesislerini kapsayan İSO 500 araştırması, bu şehrin sanayicisini ve yatırımcısının ne kadar dürüst, aldıkları kredileri yatırıma dönüştürdüklerinin açık belgesi.

Öyle eki Kipaş’ın her yatırımı, her işletmesi, her sene basamak atlıyor ve hem de sayıları artıyor.

*

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyüklerinden biri olan Kipaş için yapılan, yazılan haber ve yorumlara bakıyor, üzülüyorum.  Sadece Kipaş’ta değil, sanayi sektöründe binlerce insan ekmek yiyor. Düşünün, bu işletmelerimiz sayesinde bu şehirde işsizlik yaşanmıyor. Var diyenler de işi beğenmiyor.

Şimdi yeni projeleri hayata geçirecekler. Üstelik de bu yatırım, Türkiye’nin 500 milyon dolarlık cari açığına yardımcı olacak. İthalat ve ihracat patlaması yaşanacak Allah’ın izniyle.

*

Bu şehre ekonomik girdi sağlayan, kentin gelişmesine katkı sunan, yaşanabilir  bir Kahramanmaraş için uğraşan, kazandığını bu şehre harcayan, vergi vererek ekonomiyi canlandıran, gazetelere düşen üçüncü sayfa haberlerinin sayısına darbe indiren Kipaş ve sayın Hanefi Öksüz’e herkes destek olmalı, sahip çıkmalıdır.

Eleştirmek kolay. Ama sahiplenmek en güzeli, en sevabı, en iyisi…

Çünkü başka M. Hanefi Öksüz yok!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol