Bir şarkı var hani, ‘Tadı yok sensiz geçen ne baharın ne yazın, kalmadı tesellisi ne şarabın, ne sazın!’

Bizim derdimiz şarap değil. Şarkı ile girelim istedik, biraz espri yapalım, bulutlar dağılsın, güneş bedenimizi kavursun, keyfimiz yerine gelsin, neşemiz artsın istedim şu bayram sonrasında.

Evet, siyaseti pek dilime dolamak istemiyorum da, ticaretin tadı yok. Kime bir dokunsam, bin ah işitiyorum. Ne sanayicisi, ne esnafı halinden memnun değil.

Geçen hafta sonu Ilıca’da iken, Gaziantepli olduğunu öğrendiğim, inşaat işleriyle uğraşan bir arkadaşımızla dertleşirken, O da Gaziantep sanayicisinin kan ağladığını, Organize Sanayi Bölgesindeki işyerlerinin ya satılık, ya kiralık levhasını astığını, tüm esnaf ve ticaret erbap kesiminin dar boğazda olduğunu söyledi.

Dilerim, dileriz bu dar boğaz aşılır, dileriz ülke refaha erişir, dileriz dolar düşer, dileriz akaryakıt fiyatları aşağı çekilir, dileriz altın fiyatları yerle yeksan olur, dileriz esnaf derin bir nefes alır.

Tabi bizimkisi bir temenni.

İyi niyetli yaklaşım.

*

Vatandaş sesini yükseltiyor ancak. Lakin aynı yüksek sesle konuşmayı sanayiciler erteliyorlar, bırakın yüksek sesi, kısık sesle bile konuşmaya çekinirlerken, ama içleri kan ağlarken, lakin ne yapacaklarını bilemezken, kendi aralarında sohbet ettiklerinde, bu gidişatın kaygı verici olduğunu eminim ve son kararım tartışamaya açıyorlardır.

Ekonomi iyi değil.

Bu tartışmasız bir gerçek iken, basın camiası da yeni ve radikal kararlar almak vaziyeti ile karşı karşıya kalacak gibi…

Daralma mı olur, küçülme mi olur, onu da yakın tarihte masaya yatıracak gibiyiz.

Mecburen, mecburiyetten…   

*

Evet, esnaf kan ağlarken, kiralarını ve SSK primlerini dahi yatıramazken, inşallah şu bayram bir can simidi olmuştur. İnşallah… Zaten inşaat sektörü de eski formunda, kıvamında ve heyecanında değil. Uzaklaştı bu kriterlerden. Kurtuluş inşaatta demişlerdi, inşaat sektörü de can çekişenler arasında.

Yakında cenazesi kaldırılırsa şaşırmayın!

Allah korusun!

*

Temennimiz, ülkemizin tez zamanda ekonomik ve siyasi anlamda düzlüğe çıkması, esnafın, sanayicilerin ve diğer tüm kesimlerin bu ekonomik dar boğazdan daha az kayıpla atlatmaları.

Yoksa…

Yoksa yandı gülüm keten helva…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol