banner1451
banner1461

Türkiye’nin en önemli tekstil gruplarından İSKUR, Diyarbakır’daki ikinci tesisini kuruyor. 50 milyon Euro maliyetle kurulacak yeni tesis 200 yeni istihdam yaratacak. İSKUR’da hedef, Kahramanmaraş’tan sonra Diyarbakır’ı da tekstilde üretim merkezi yapmak olarak kondu.

Seneler önce, bu ilimize kurduğu tekstil fabrikasını haber yapmıştım. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Diyarbakır ilimizde kurulan ve üretime geçen işletme, il ve yöredeki işsizliğe büyük oranda çözüm olmuştu.

Türkiye’nin en önemli entegre tekstil guruplarından biri olan İSKUR Yönetim Kurulu Başkanı sayın A. Kadir Kurtul, üretimden, istihdamdan yana olan, düşünen bir hayırsever insan iken,  sayın Kurtul’un 6 yıl aradan sonra Diyarbakır’daki ikinci yatırım için harekete geçti. Başta Avrupa olmak üzere üretiminin yüzde 75’ini 30 ülkeye gerçekleştiren İSKUR, Diyarbakır’da 50 milyon Euro yatırım ile open-end iplik fabrikası kuracak.

*

Hayır ve hasenad meselesinde bile şehrimizdeki en öndeki isim olan Kurtul,  Diyarbakır OSB’sindeki 3. etapta 25 bin metrekaresi kapalı, toplam 45 bin metrekare alanda üretim yapacak olan firma patronu sıfatıyla 200 kişiye istihdam imkanı sağlayacak.

Geçen hafta içinde ziyaretine gittiğimde, gelişen teknolojiler ve sürdürülebilirlik için yeni yatırımlara her zaman ihtiyaç olduğunu ifade eden Kurtul, çok uzun süredir tarımsal ve ticari ilişki içerisinde bulundukları Diyarbakır’ın dünyanın en kaliteli pamuk üretim merkezlerinden biri olduğunu dile getirmişti.

İSKUR olarak kırılma noktalarından birinin yeni yatırımları olduğunu ifade eden Kurtul’un, Kahramanmaraş’tan sonra Diyarbakır için de hedef büyütmüştü. Çocukluk yallarında, Allah uzun ömürler versin babası İsmail Kurtul amcamız Güneydoğu’da, yöre insanlarıyla ortak pamuk ve çeltik tarımı yapmıştı.  Şunu demişti bize ziyaretimde; “Bu süreçte ailemiz ile yöre insanları arasında çok sağlam dostluklar ve sevgi bağı kuruldu. Bu sevgi ve dostluk bağı yıllar sonra Diyarbakır’a büyük bir yatırım yapma kararı almamıza vesile oldu. Böylece İSKUR olarak Diyarbakır’ın en büyük özel sektör yatırımı olan ring compact iplik tesisini kurarak Kahramanmaraş dışındaki ilk yatırımımızı hayata geçirmiş olduk ve bu yatırımıza ilave olarak, ikinci yatırımımızı da yapmanın gururunu yaşıyoruz”

*

Diyarbakır’a yaptıkları yatırımın ardından, kentteki potansiyel görünenden çok daha fazla olduğunu gördüklerini söyleyen hayırsever işadamı, gönül dostu, basın dostu Kurtul, “İlk yatırımımızla birlikte, bölgenin negatif algısını pozitife çevirdiğimize inanıyorum. Tabii bölge halkının bizlere destek olması bölgeye olan yatırım iştahımızı artırmaktadır” diyerek insana, üretime verdiği değeri ortaya koyuyordu.

Anlaşılan o ki yatırımları devam edecek. 2023 yılına kadar group olarak 6 bin kişi istihdam hedefine ulaşacak.

*

Pandemi süreci kısmen ya da tamamen sona erse, ermese de, hayat devam ederken, tekstil sektörü Türkiye'de aslında geçmişten bugüne birçok kriz yaşasa da bu krizlerden güçlenerek çıkmayı başaran bir sektör olduğunu konuşuyoruz.

Allah sanayicilerimizin, üreten ve istihdam sağlayan işadamlarımızın yokluğunu vermesin! Güçlü sanayisi, lojistik üstünlüğü ile hep ülkeye hizmetini daimi olarak sürdürecek. Pandemi sonrası içinde aynı umut ve kararlılıkla Kahramanmaraşlı sanayicilerimiz yoluna devam edecektir.

Sayın Kurtul’u kutlar, tebrik ederken, babası İsmail amcamıza uzun ömürler diliyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol