banner1482

Yaklaşık 15 gündür şehrimden uzaktayım. Malum, sezon başladı, başlayacak. O bakımdan ekmeğimizin p eşinde olmak niyetiyle, bayilerimizi gezdik, satış noktalarımızı ziyaret ettik, sorumlu kardeşlerimizle istişarelerde bulunduk.

Mevsimin ilk cemresi havaya düştü, düşecek. Eh, artık bahar geliyor. Bizlere de durmak yok. İşimizin takipçisi olmak zorundayız.

İşlerinizi takip eder, sorumlu arkadaşlarımızla sezon ile ilgili istişarelerde bulunur, eksiklikleri tamamlamaya çalışırken, bu arada sektörde isim yapmış markaları, firmaları ziyaret etmemek de olmuyor.

Bunların içinde şehrimizi temsil eden bürokratlar, işadamları da varken, komşu illerden müşterilerimiz, dostlarımız da oluyor haliyle.

*

Evet, şehir dışındayım.

Gazete ve internet sitelerine düşen MÜSİAD Genel Başkanı sayın Mahmut Asmalı’yı ziyaretim şehirde bayağı ilgi odağı olmuş.

Haberi de çok okunanlar içerisinde yer almış. Bu da bizi onurlandırdı, sevindirdi. Tabi bizim 2 yıl 3 ay MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanlığımızı yapmamız ardından görevi bırakmamıza rağmen, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’yı ziyaretimiz manidar karşılanmış.

Biz, Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı sıfatı ile gittik. Tabi ki Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin yeni Genel Başkanı Mahmut Asmalı’yı ziyaret de edecektik. Nihayetinde o da bir işadamı idi.

*

MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanlığı yaptığım dönemde başarılı projelere imza attığımı ve MÜSİAD camiası tarafından çok tanınan bir sima olduğumu şehir ve ülkemde bilmeyen yok. Burada tevazuya girmek istemiyorum.  MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlık görevini devralan Mahmut Asmalı’ya ‘Hayırlı olsun’ ziyaretim, Genel Başkanımızı da mutlu etmişti.

Ziyarete giderken, beraberimde Alpedo Kervan Lezzet Grubu İstanbul Bölge Müdürleri Ömer Kara ve Erkan Alıcı da eşlik ettiler, beni yalnız bırakmadılar.

*

MÜSİAD’ın faaliyetlerinin yanında ülke ve Kahramanmaraş ekonomisinin konuşulduğu ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunduk, MÜSAİD ailesinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğumu belirttim. Şunu söyledim; “Bu yapıda, MÜSİAD’ın her üyesine değer verilir; ancak MÜSİAD, kişilerin üstünde bir oluşumdur. Burada kurulmuş bir sistem vardır. Bu camiada görev alan her arkadaşımız, görev tanımı ve sorumluluğu çerçevesinde hareket eder, sonraki arkadaşımız da önceki arkadaşımızın çalışmalarını bıraktığı yerden devam ettirir. Bu haliyle MÜSİAD, sistemli bir hizmet hareketidir”

*

Başkan sayın Asmalı’ya MÜSİAD’ın sosyal sorumluluk projelerinin gönüllere dokunduğunu ve ülkenin en zor anında MÜSİAD’ın bütün teşkilatları ve imkânlarıyla devletin yanında yer aldığını ifade ettim. MÜSİAD’ın  değerlerimize olan bağlılığı ve yenilikçi bakış açısıyla örnek bir sivil toplum kuruluşu olduğuna değindim, . Bir taraftan toplumun ihtiyaçlarına yönelik sosyal sorumluluk projeleri yaparken gençlerimizle de genel olarak baktığımızda da MÜSİAD’ın, tüm teşkilat organlarıyla üretim, istihdam ve ihracatıyla ülke ekonomisine hizmet ettiğine vurgu yaptım.

Başkan Asmalı çok duygulandı. Hediyemizi takdim ederken, kendisini Kahramanmaraş’a da davet ettik. Başkan da zaten bir Kahramanmaraş programı yapacaklarını söylemişti. O’nu ağırlamak bizim için büyük şeref.

*

Bütün bunları neden yazdım?

Bu ziyaretimden kırk mana çıkartmasın kimse.

O bir nöbet veya bayrak değişimi idi, oldu bitti, çok şükür ki arkamızdan aykırı kelam ettirmedik, bize tevdi edilen görevi alnımızın akı ile icra eyledik.

Vicdanen rahatım. Kısmet olursa önümüzdeki hafta başında memleketinde olacağım. Gurbetin en güzel yanı, memlekete dönüşün olması.

Herkese selam olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol