Zannetmeyin ki sadece bizde bu sıkıntı. Türkiye'nin her neresine giderseniz gidin, aynı dertten muzdarip başkanlar.

Partiye oy verenler, ya belediye başkanlarının kapısını aşındırıyor, ya partisinin il başkanlarının... Milletvekillerini, bakanları devreye sokanlar hariç. Zaten gariban vatandaş milletvekiline ulaşamaz, hele hele bakana hiç... Bakan ama vatandaşa değil, kendine... Yakınlarına...

Vatandaş en çok iş için çalıyor kapıyı... Oy verdi ya, neredeyse, utanmasa anasının nikâhını da isteyecek başkandan... Belediyenin tapusunu versen, yok demeyecek kimseler, işte ısrarcı olunca, başkanların, il başkanlarının kaçamak, baştan savma, geçiştirici, savuşturucu, boşa çıkartıcı cevapları hep aynı, hep bildik cümleler oluyor, "Hele şu seçim bitsin, bakarız. Olmazsa sen makama gel, görüşürüz..."

Oysa makama gelse, bırakın görüşmeyi, kapının eşiğine bile sokmazlar adamı.

Başkan müsait değil, ya da misafirleri var, sonra...

*

Senelerdir böyle. Dün de böyleydi, bu gün de... Ankara'da dayın varsa, bir milletvekili, bir bakan, bir müsteşar telefon ederse, iş kolay. Hazır zaten de beklenen sendin! Bak, o masa senin için ayrıldı. Hoş yanında iki kişi daha var ama olsun, bir senle mi batacak bu kurum.

"Hadi hayırlı olsun, vekilime, bakanıma selam söyle... Saygılarımı iletirim..."

İllerde, ilçelerde vaziyet aynen bu... Nereye gidersen git, değişmiyor, sistem böyle... hele hele bizdensen, hele hele bize oy verdiysen, hele hele alnın secde görüyorsa, iş tamam şekerim.

İşe adam gerek de, eğitimi, kültürel ve sosyal yapısı, ahlakı nasıl, soran yok. Torpilli, dayısı gönderdi ya, kalifiye elaman olup olmamasının önemi yok. Sapık mı, hırsız mı, ahlaksız mı, psikopat mı, manyak mı, geri zekâlı mı, boş ver bunları. Bizden ya, ona bak sen!

*

Bir de kamuyu temsil ettiği halde, kamuya mal satan belediye meclis üyeleri olur. İhaleye girer, iş miş alır, kamuyu temsil ettiğinin bir önemi yok, hizmet alımı için girdiği ihaleden de cukkayı götürür fazlasıyla, zaten bütün işler dışarı verilir bizde. Dikkat edin, şehir merkezinden müteahhide kolay kolay iş verilmez bizde. Her yerde böyle... Ha, diyecekler ki, serbest piyasa, rekabet ortamı... İsteyen girer, alır... Amenna da şekerim, ihalelerin yüzde 90'ının dışarıya verilişi bir tesadüf mü, bir anlatıver hele gadasını aldığım!

*

Hem kamuyu temsil edip, hem kamuya mal-hizmet satan, kurumların imkânlarını kullanarak kendilerine bağ evleri inşa edenler, sonra da bunun adını doğruluk, dürüstlük ve Müslümanlık koyanlar yok mu, insan cinnet geçirir valla!

Hani kul hakkı?

Get lan işine, zırvalayıp durma?   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol