Öyle ki, artık günümüzde her şeyin, her meslek gurubunun, her kesimin bir ‘gün’ü var. Böylece çeşitli konulara hakkında farkındalık yaratılıyor.

Saçmalığa bakın, geçtiğimiz 10 Eylül de ‘intihar günü’ imiş.

Güler misin ağlar mısın?

Peki size bir soru, günümüzde çeşitli sebeplerden dolayı intihar edenlerin (bunun içerisine attığı tivit’lerle kendi ayağına kurşun sıkan,  kendi sonunu hazırlayan, kendi kuyusunu kazan siyasetçileri de katabilirsiniz, sakınca yok. Bu da bir nevi siyasi intihardır netice itibariyle!) sayısında artış gözlemlenirken, artık insanlar intiharların nedenini araştırmaya koyulmuşlar.

Size bir soru, sebebi ne olursa olsun, intihara kalkışan bir insanı intihar etmekten nasıl vaz geçirirsiniz?

Biraz çetrefilli soru değil mi. Olsun!

Bu soruyu sorarken, aklımıza Montesquieu’nun ‘İran Mektupları’nda anlattığı öykü geldi. Yazayım, ne demek istediğimi anlarsınız mutlaka.

*

Doğu memleketlerinden birinde, kendini yakmak isteyen bir kadın, valinin huzuruna çıkarak izin ister. Ancak İslam dininde intihar olayı kabul görmediği, edilmediği için vali de bu talebi reddeder.

Bunun üzerine kadın; “Şu hale bakın! İnsan kendini bile yakamıyor, annem, kız kardeşlerim, teyzem kendini yakmadı mı? Ben neden yakamıyorum?” diye isyan eder. Kadın bunları söylerken, orada bulunan bir Budist Rahip, valiye kendini kurban etmesine izin vermesini tavsiye etmiş. Demiş ki;

“Bu, tanrı Barma’nın gözünde iyi bir eylem olur. Zira kadın öteki dünyada kocasına kavuşacak, onunla ikinci bir hayat sürecek!”

Bunu duyan kadın adeta çılgına döner “Nee! Kocama mı kavuşacağım kendimi yakamıyorum o halde. Onu cehennemin dibinden çıkmak için parmağımı bile oynatmam. Ahiretten vaz geçiyorum, Müslüman olmaya karar verdim!” der.

Böylece Budist Rahip, kadını intihar etmekten vazgeçirmiş.

*

Madem öyle, işte böyle diyerek konuyu başka mecraya çekmek istersem, peki, yerel yöneticilerin, yani belediye başkanlarının ve siyasilerin de intihar girişiminde bulunduklarını biliyor musunuz?

Bir yerel yönetici, yani başkan ve milletvekili nasıl ve neden intihar eder?

Bindiği dalı keser mi, ayağına kurşun sıkar mı?

Cevabını sizden bekliyorum!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol