Allah yalanı sevmez ve kimse de üzerine alınmasın, belediyeler denildiğinde akla ilk gelen birim, daima imara ve imar komisyonu olmuştur. Şaibenin, dedikodunun merkezidir adeta. Kuralına uygun, layıkı veçhile bir karar alınsa bile bir kere adı çıkmış dokuza, inmez sekize hesabı, nedense bu kurum sürekli itilmiş, kakılmış ve rüşvetin, adam kayırmanın, rantın merkezi, kaynağı gösterilmiş. Yaşanmışları göre göre herhalde…

Millete de öyle öğretmişler, hissettirmişler…

Zaten ulusal ve yerel basına çıkan haberlerde, bu birimdeki usulsüzlükler, yolsuzluklar sürekli didik didik edilmiş, hiçbir zaman gündemden düşmemiş, her zaman da göz hapsinde olmuştur.

*

İnsan görmediğine, tanımadığına, bilmediğine yabancıdır. Kaldı ki, ‘Gördüm ve başımdan geçti demek, duydum demekten daha mükemmel muhakeme şeklidir’ veciz sözünden hareketle, bu komisyonun başkanını da tanıyorum, üyelerini de…

Daire başkanları başta olmak üzere, hepsi de genç, idealist, pırıl pırıl insanlar. Mesleklerinde de şaibeye bulaşmamış, hem komisyon başkanlarını, hem de Büyükşehir Belediye başkanı sayın Hayrettin Güngör’ü ateş hattına atacak, sıkıntı yaratacak, başını ağrıtacak insanlar değiller.

Dürüst olduklarına inanıyorum.

İsim verirsem ayıp olur, herkes öküz altında buzağı arar. Severiz ya bu işleri. Meraklıyız ya!

Ha, benim ne arsam var, ne de imara sokacak ya da ranta alet edilecek malım-mülküm. Not düşeyim de maraza-cıngar çıkmasın!

*

Bizim ahlaklı, dürüst, memleketini ve üstlendiği işini seven, hakkını veren çalışanlara, insanlara ihtiyacımız var.

Büyükşehir Belediyesinin de…

Bu bakımdan, sayın Güngör’ün bu ekibine güveniyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol