banner1482
 Herşey aklıma gelirdi de, bir yerel gazeteye ait internet sitesinde yazı yazacağım, kamuoyuna ‘merhaba’ diyeceğim aklıma gelmezdi.

Bunu arkadaşlarıma anlattım, ‘tamam, isabetli yerdesin, kimliğini bulmuşsun, hayırlı olsun!’  dediler.

Zor ki, meşakkatli gibi gelse de bir yerel sitede yazmak…

Hiç aklımın ucundan dahi geçmezken, maraskimlik.com’da köşe yazarı olmak.

Çünkü daha ilk günden ilk yazı heyecanı sardı bedenimi…

Sevdim ama bu kadar da kolay olabileceğini düşünmemiştim. Her mesleğin kolay olduğu kadar, zor yanlarının da olduğunu burada öğrendim.

Meşakkatli, sorumluluk taşıyan bir meslek olsa da, sevimli, heyecan verici… Bismillah dedim, başladım.

*

Biliyorsunuz, ben dernekçiyim. Üyelerimize, dostlarımıza hep şunu söyledim, ‘Onurunuzla yaşayacaksınız. İlkeleriniz olacak. Seni satın alamayacaklar. Dik duracak, ADAM gibi yaşayacaksın. Yaşın, rütben, kimliğin, kariyerin ne olursa olsun, seveceksin, sevileceksin, inançlarının arkasında duracaksın!Kaybedeceğini bilsen de, hep hakkı, haklıyı tutacaksın. Yalnız kalacağını bilsen ede, yalan değil doğru konuşacaksın!Yani ADAM gibi yaşayacaksın.’

Yani, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi, ‘Bir saniyesine bile hakim olamadığın bir dünya için fırıldak olmayacaksın!’

*

Patronum sayınMehmet Fiskeci ile konuştuğumda,  ne yazacağım meselesini sorduğumda bana, ‘Aklından, içinden gelenleri yaz. Konu sıkıntısı çekeceğini sanmıyorum. İstersen beni bile eleştirebilirsin. Dayatma yok, sınır yok, özgürsün!’ deyince, tamam dedim. Anladım ki doğru yerdeyim.

4 şeye özellikle dikkat edeceğim: Nedir bunlar?

Bir:Geldiğim yeri unutmayacağım…

İki: Çıktığım yolda adam satmayacağım…

Üç: Ne olursa olsun yalan söylemeyeceğim…

Dört: Beni satanı asla unutmayacağım!..

*

Ne yazacağım?

Dedim ya, dernekçiyim ve üyelerim var, Türkiye’nin dört bir yanında dostlarım, arkadaşlarım var. Onlardan gelen, sizlerden gelen tepkileri, önerileri konu edinebilirim.

İşimle ilgili, derneğim ile ilgili meseleleri gündeme taşıyabilirim.

Güzellikleri, doğru düzgün gidenlere hak ettikleri takdiri gönderip, yanlışları,  hataları ve ters giden ne varsa onları eleştirmeyi, ama yapıcı olanı tercih edip, sizleri bilgilendirmeyi amaçladım.

Eleştirilerinizi, önerilerinizi bekliyorum.

Hoş bulduk!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol