Jandarma, güvenliğimizin, huzurumuzun teminatı, bekçisi. Toplum huzuru ve barışı için ortaya koydukları özgüvenli çalışma kadar, toplumsal duyarlılıkları ve sosyal hizmetlerdi ile de güven vermeye devam ediyor.

Bu kısa girişten sonra asıl meseleye gelecek olursak..

Dün, Ilıca’da, saat meydanında dostlarla, ki bunlardan biri olan sevgili Cuma Karalar ve Büyükşehir Belediyesi basın müdürü Cengiz Berberoğlu ile sohbet eder, gündemi yorumlarken, saat altında oturan kalabalıktan haykırışlar yükseldi. Bunu ağlamalar takip etti.

Bir panik havası vardı.

*

Akşam saatleriydi zaten. İddiaya göre yaklaşık 2 yaşlarındaki bir kız çocuğunun yediği şeker boğazına kaçmış ve akabinde dili boğazına kaçmıştı.

Biz de birkaç adım mesafede idik ve yakındık olay mahalline.

Çocuğun nefes borusu tıkanırken, aile ve etraftakiler telaş içindeydi. Ve çocuğun hayatından endişe edenler çoğalmıştı bu sırada.

İşte tam bu sırada, kavşakta uygulama yapan Ilıca Jandarma ekipleri, duruma anında müdahale ettiler. Çocuğu kaptıkları gibi sağlık ocağına götürdüler.

Saniyelerle yarışan Jandarma, nefes borusu tıkanan ve adeta ölümle burun buruna gelen kız çocuğunu Ilıca Aile Sağlığı Merkezine yetiştirdiler.

*

Bundan sonrası doktorların işiydi. Nitekim öyle oldu. Çocuğa müdahale eden sağlık çalışanları, çocuğu ölümden kurtardılar.

Biz, hassasiyetinden, duyarlılığından ötürü hem Jandarmamıza, hem de Ilıca ASM doktoru Mehmet Yılmaz’ı tebrik ediyoruz.

*

Bir tebriğimiz de, sağlık, tatil ve turizm cenneti Ilıca’nın akil adamlarından, toplumsal duyarlılıklara sahip Ejder Torun’a. Jandarma ile birlikte çocuğu kaptığı gibi Sağlık Merkezine götüren, olayın her saniyesinde beraber olan sevgili Ejder Torun, çocuğun hayata dönmesinde ciddi pay sahibi oldu.

Aile sevindi, tüm Ilıca halkı sevindi. Nihayetinde çocuk da olsa hayati tehlikeyi atlatan ve yaşama dönen bir insandı.

Jandarmamızı, doktorumuzu ve Torun’u tebrik edişimiz ondan.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol