banner1451
banner1461

Şehrin sıcağından, gürültüsünden kaçıp birkaç günlüğüne kendimi Ilıca’ya attım. Benim ikinci mahallem artık. Attım ama sıcak her yerde çıkıyor karşınıza. Esinti yok, bunaltıcı bir hava boğuyor sanki sizi. Buna rağmen Ilıca sakin. Hafta sonu olmasına rağmen dahi kimse yok. Eski günlerini arıyor şimdi. Neydi o geçen senelerdeki sezon kalabalıkları. Şimdi o kalabalığın yerinde yeller esiyor. Esnaf sıkıntılı, eski hareketli günlerine hasret çekiyorlar.  

Bu arada, Ilıca’nın akil insanlarından, değerli dostum Cuma Karalar’ın geçirdiği kaza sonrası hastanede ameliyat olması, bu hafta sonuna kadar hastanede kalacak olması, tatil, sağlık ve turizm mahallesi Ilıca’da en çok konuşulan mesele. Çünkü sevilen, sayılan bir sima Cuma Karalar.

Tekrar geçmiş olsun!

*

Ilıca’da olunca, bir parça da Ilıcalı olunca, bu yörenin sorunlarını yazmamak, gündeme getirmemek olmaz. Olmuyor yani.

Hele kimliğinizde ‘gazeteci’ yazıyorsa, duyarsız kalma şansınız, lüksünüz yok!  Üstelik bu bazı ve birçok meselelerde mahallenin sorunlarını gündeme taşımak gibi sorumluluğunuz varsa, ki insanların da bu yönde sizden beklentisi fazla ise, kaçamıyorsunuz.

*

Şimdi…

Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Hayrettin Güngör artık sahada. Allah için çalışıyor, koşturuyor, projelerden, hizmetlerden söz ediyor bu da umut verici gelişmeler… Şimdi bu yazıyı okuyan bazıları, “Fiskeci muhalefet eder gibi yapıyor ama başkana da göz kırpmadan ve şirinlik yapmadan duramıyor! Ne kadar samimi acaba!?” diyenleri duyar, hisseder gibiyim.

Bilen bilir, muhalefet etmem. Bu şehir benim, hepimizin. Bende yaşanabilir, müreffeh, gelişmiş, sosyal yaşam alanlarıyla dolu bir şehir arzuluyorum, hayal ediyorum, bekliyorum. Hepsi bu… Sonra… Kimseye yaranmak, kimseye yazı beğendirmek gibi heyecanım, niyetim ve arzum yok. Beğenen olur, beğenmeyen çıkar. Kimseye diyet borcum da yok. Günah da çıkartmıyorum. Bildiğim doğruları yazarım, alınan, gücenen çıkarsa da çok da umurumda değil.

*

Ilıca halkı Başkan sayın Güngör’den umutlu. 3 şey istiyorlar.

BİR… Akbel tarafından işletilen belediye hamamının iyileştirilmesi, modernize edilmesi…

İKİ… Tatil, sağlık ve turizm mahallesine yakışır bir MESİRE ALANI…

ÜÇ… Onun da ne olduğunu benden iyi biliyorsunuz. Takip edebileceği, hayata geçirebileceği mesele…

Başkanın da bu taleplere, ihtiyaçlara kayıtsız kalacağını zannetmiyorum, düşünmüyorum. Netice itibariyle onun da hizmet etmek gibi bir sorumluğu, borcu var.

Bu borcu ödemek istediğine de eminim!

Netice itibariyle borç ödemekle tükeniyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol