Dün…

Büroda tembel tembel otururken, değerli meslektaşım Neşe Yıldızhan, MODASAN Muhasebe Müdürü sevgili İbrahim Azkara’nın bir programı olduğundan bahisle, katılıp katılmayacağıma dair fikrimi sordu.

İş yok güç yok. Gidelim dedim. Boş oturmaktan iyidir en azından.

Meğerse, Kütahya Üniversitesi, İdari Bilimler Fakültesi’nin 1989 yılı mezunları Kahramanmaraş’a gelmişler. Eh, sevgili İbrahim Azkara da bu okuldan mezun. Bir sosyal, kültürel etkinlik kapsamında bir araya gelmişler, hasret ve özlem gidermişler.

Ki bunu her yıl yapıyorlarmış ve neredeyse gelenek haline getirmişler. Bu yıl da piyango Azkara’ya vurmuş.

Yani ev sahibi sayın İbrahim Azkara idi.

*

Biz iki gündür şehrimizde bulunan bu değerli misafirlerin sabah kuşağındaki programlarında bulunmadık. Meğerse tarihi çarşılarımızı gezmişler.

Sonra sırasıyla Dulkadiroğlu Belediyesinin bir kültür hizmeti olan Mutfak  Müzesi. Belediyenin Kültür Müdürü değerli kardeşim Murat Akkurt misafirlerle yakından ilgilendi, izzet-i ikramları mahrum eylemedi. Yüzümüzü ağarttı. Misafirler de memnun kalmışlardı Allah için.

Akabinde Üdürgücü Konağı. Açıkça yazmak gerekirse, konuklar hem Mutfak Müzesine, hem de Üdürgücü konağına hayran kalmışlardı. Hele hele konaktaki Roma mezarlığına olan ilgi büyüktü. Konakta bizlere rehberlik eden sevgili Alperen Ünal’a ayrıca teşekkür ediyoruz.

*

Öğleden sonra vakit.

Misafir gelir de GERMENİCİA’yı gezmemek, gezdirmemek olur mu? Tarihi zenginliklerin altında yatan, ancak ortaya çıkartılan 5-10 parçadan ibaret olan tarihi kalıntıları gösterdiler misafirlere. Kültür ve Turizm il müdürü Seydihan Küçükdağlı, hem konukları bilgilendirdi, hem de ilerleyen senelerde bu kültür varlıklarının alanının daha da genişleyeceğini söyledi. Kendisine teşekkür ettik.

Derken…

Bu kez de önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç’un kültürümüze kazandırdığı 7 Güzel Adam Müzesi vardı sırada. Misafirlerin ağzı açık kalıyor gittiğimiz yerde. Her yerde misafirlerin büyük bir zevkle, büyük bir keyifli ve büyük bir hayranlıkla fotoğraf çektirmelerini seyrediyorum. Misafirlerin mutluluğun, sevinci ve yaşadıkları muhteşem güne sığan dakikalar bizi de mutlu ediyor bir Kahramanmaraşlı olarak.

Neşe Hanım ile bunu gözlemliyoruz.

*

Tabi 1989 yılında aynı okuldan mezun olan İbrahim Azkara’nın ev sahipliğine diyecek yok. Misafirlerle yakından ilgileniyor, dili döndüğünce şehrini, tarihi, kültürel varlıkları anlatıyor, onların memnuniyeti için elinden geleni yapıyordu.

Örnek bir ev sahibi…

İçinde 1915 yılında Alman’lardan kalma ilk Şehir Hastanesi ile Gavur Hamamı’nın bulunduğu tarihi Bayazıtlılar Konağı da var ama zaman yok, vakit dar.

Gidecek yer çok ama son durak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün şehrimize kazandırdığı Su Sporları Merkezi.

Misafirlerin hayranlığı bir kat daha artıyor. İyi ki gelmişiz dercesine. Sür’at motorlarına biniyorlar, ter temiz havayı ciğerlerine çekiyorlar, bol-bol fotoğraf çektirip, hem il müdürü Ali İhsan Kabakçı’ya övgüler yağdırıyorlar, hem de şehrimize olan iltifatlarının sayısını artırıyorlar. Unutmadan, burada bizleri ağırlayan, rehberlik eden, her türlü ilgiyi esirgemeyen çalışan dostlara teşekkür borçluyuz.

Kimse mavi ile yeşilin buluştuğu Su Sporları Merkezine laf söylemezken, yaklaşık 4 kilometrelik toz-toprak yolun tesise, şehre yakışmadığını da belirtmeden geçemiyorlardı. Bu ayıp da bize yeterdi.

Büyükşehir Belediyesine hatırlatırız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol