banner1451
banner1461

Hayatta her şeyin bir sonu var. İnsanoğlu ve hayvanlar bile, ki ağaçlar da öyle, vakti saati geldiğinde terk-i diyar ediyor bu dünyadan. Ağaçlar ya kuruyor, ya içine kurt düşüyor, ya da bir afet karşısında yok olup gidiyor.

Doğuyoruz, büyüyoruz, yaşlanıyoruz, yarında ahrete intikal edeceğiz her doğan canlı gibi. Ancak, dileğimiz, Allah her şeyin hayırlısını versin. Ömrün de, servetin de, evladın da… Hatta ve hatta makamların ve koltukların da…

*

Makamlar, koltuklara kimseye baki değil. Koltuklar, makamlar, etiketler, ünvanlar da yaşam gibi, süresi dolduğunda, vakti saati geldiğinde bırakıyorsun. Ya bırakıyorsun gönlünce, içinden gelerek, ya da birileri öyle istedi diye başkalarına devrediyorsun.

Kırılsan da, incinsen de, yaşanıyor bunlar…

Bazen kendi iradenle oluyor bu işler, bazen de iraden dışında gelişiyor. Senin haberin olmadan, birileri yerine birilerini monte edebiliyor, üstelik de kırk kulp takarak, şu mübarek günde yazıyorum, kırk takla ve yalanlarla süslenmiş senaryolarla sana ‘Git artık!’ diyebiliyorlar.

*

2 yıl 2 ay yaptığım,  yapmaya çalıştığım, ancak özellikle gazeteci dostlarımın, üyelerimizin de ifadesiyle yazıyorum, MÜSİAD’ın yolunu, işlevini, ne yaptığını-yapacağını kimse bilmezken, biz insanlara bu derneğin yolunu öğrettik önce.

Elimizden geldiğince hem şehrimizi, hem sorumlu olduğumuz derneği tanıtmaya çalıştık. Bunu yaparken şahsi düşünmedik, bireysel hareket etmedik, çıkarımızı değil, şehrimizin menfaatini ön planda tuttuk, ‘Her şey Kahramanmaraş için’ dedik.

Gerek şehrimin merkezinde, gerekse Türkiye sınırları içinde çıtayı yüksek tutup hizmetlerimizi, tanıtımlarımızı ve hedeflerimizi yüksek tuttuk.

*

‘Balık gölde değil, denizde tutulur!’ düşüncesinden hareketle basit ve küçük hesaplar peşinde koşmadık. Sorumlu olduğumuz derneğin yüzünü yere eğdirecek hareket, hadise içinde olmadık.

Zamanımızdan, imkânlarımızdan feragat ettik.

Giderken, bırakırken kırıp dökmedik, zarar vermedik, kurumun delikli kuruşuna tenezzül etmedik, yeri ve zamanı geldi ailemizi, işimizi-gücümüzü ihmal etsek de, şehrim için her türlü fedakarlığa katlandık.

Uzatmayayım, gönül huzuru ile teslim ettim. Mutluyum, huzurluyum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol