banner1482
  

Hiç olacak şey değil. Mersin’de, bir siyasi partinin ilçe başkanı, “Hırsız bizim hırsızımız, ona sahip çıkalım!“ diyebiliyor ve hırsızlığı meşru ilan edip, haine karşı savunmaya kalkışıyor. Hırsızlığın büyük bir suç ve günah olduğunu bilenler savunuyor bu iğrenç iddiayı…

Demek ki kanında, ruhunda var. Kişi kendini nasıl bilirse herkesi de öyle bilirmiş ya, o hesap.

*

Gençlikte arkadaş olan iki kadın yıllar sonra karşılaşmışlar.

Biri diğerine sormuş, “Çocuklar ne yapıyor?” diye.

Öbür kadın: “Nasıl anlatsam arkadaşım” demiş “Oğlan bir fabrikada çalışıyor iyi kötü idare ediyor. Kız da bir fabrikaya girdi, kısa sürede şef oldu, maaşı arttı, derken hemen arkasından patronun sekreteri oldu. Maaşı daha da arttı, bize yeni ev aldı, kendisi o kadar yoğun ki geceleri bile eve gelemiyor. Gece -gündüz çalışıyor, patronu ile yurtdışına gidiyor, fabrikada sabahlara kadar çalışıyor zavallı kızım!”  demiş ve eklemiş; “Senin kız nasıl o ne yapıyor?”

Bütün bunları dinleyen kadın, yan bir gözle bakıp dudak bükmüş; “Benim kız da genelevde çalışıyor ama senin kadar ballandırıp anlatamıyorum!”

*

Lafı eğip bükmenin gereği yok.

Siyaset kirlendi.

Daha şimdiden bel altı vuruşlar başladı bile. Seçmen de kime oy vereceğini, hangi partiye gönül koyacağını bilemezken, şaşkın ördek gibi parti ararken, siyasette olan Milletime oluyor.

Ve yazık oluyor!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol