banner1451
banner1461

Bu fikri,  değerli kardeşim Yalçın İlbey ortaya attı. Düşündüm, taşındım, baktım doğru ve haklı.

Aklın yolu bir.

Demiş ki sayfasında; “Kahramanmaraş’ta yaşayan, sayfamda ekli bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarına kişilere çağrımdır. Gelin hep birlikte otobüs durakları isimleri için bir kampanya başlatalım. Filan apartmanı durağı feşmekan sitesi durağı gibi isimler yerine İlimizde onlarca şehit var.

Kampanyamızın adı “Her durağa şehitlerimizden birinin adı verilsin” olsun. O durak içine şehidimiz ile ilgili kitabe koyulsun. Bu vesile ile hem şehitlerimiz unutulmaz hem de durakta beklerken belki birileri bir Fatiha okur onların ruhuna.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör beye çağrıda bulunalım. Belki ona yakın birileri paylaşımları görür ve kendine iletirler. Belediyeye fazla bir masrafı olacağını sanmıyorum. Şayet kendileri kabul ederse bunun maliyetini karşılayacak kocaman yürekli iş adamlarımız var bu şehirde.”

*

Bu topraklar için, bu ülke için, milli ve manevi dava için şehit düşen çok sayıda vatandaşımız var. Hem 1920 Maraş Harbinde, hem de takip eden yıllarda, ülkemizin sınırlarını,  bizlerin can ve mal güvenliğini korumakla görevli isimsiz kahramanlarımız, milli müdafaa için can vermiş milis güçlerimiz, polisimiz, askerimiz, jandarmamız var onlarca şehit düşen.

Onların hatırasını yaşatmak, isimlerini unutturmamak, en yüce mertebe olan şehitlik rütbesini insanlarımızı yüreğine nakış nakış işlemek için bu harika fikir doğrusu.

Tuttum…

Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilk meclis toplantısında bu meseleyi gündeme getirip, otobüs duraklarına şehitlerimizin isimlerini verirse, unutmadığımız, unutamayacağımız şehitlerimizi kalplerimizde ömür boyu yaşayacağız, yaşatacağız!

Hep birlikte…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol