Allah için, muhtarlık zor meslek. 30 Mart mahalli seçimlerinde olanları, yaşananlara tanıklık etmiş birisi olarak, seçilen arkadaşların işlerinin hiç de kolay olmadığına bir kere daha kanaat getirdim.

Muhtarlar, belediye başkanlarının en büyük yardımcıları olarak nitelendirilirse de, bazı belediye başkanları, nedense muhtarlara fazla yüz vermezdi. Mustafa Poyraz da bunlardan biriydi. Ne telefonlarına çıkar, ne de selamlaşırken, konuşurken yüzlerine bakardı.

Neyse, Allah işini rast getirsin!

*

Muhtarlık, yerel yönetimlerin en küçük birimi. Ve önemli bir görevleri var. Bugünkü konumuz Haydarbey Mahallesi ve onun muhtarı Ökkeş Özen.

Şehrin en büyük mahallelerinden olan Haydarbey Mahallesi, 70 bin nüfusa sahip. 30 Mart Mahalli seçimlerinde muhtarlık için 12 aday yarışırken, Ökkeş Özen, en yakın rakibine bin oy fark atarak seçimi kazanmış. Şimdi kendini hizmete ve muhtarlığına, mahallesine adamış. Deve dişi gibi 12 adayın arasından sıyrılıp muhtar olmak kolay değil. Kaldı ki bu mahallenin nüfusu, Elbistan hariç, bütün ilçelerimizden büyük. Yani biz sevgili Ökkeş Özen’e Haydarbey Mahallesi Belediye Başkanı gözüyle bakabiliriz.

Bu mahalle sınırları içerisinde, dünün Tekerek köyü, arkasından Pınarbaşı köyü derken, büyükşehir yasası ile Haydarbey Mahallesi içerisinde yer alan 60 haneli, bir vadi içindeki gizli ve saklı cennet dediğimiz köyde gördüklerimiz bizi inanılmaz derecede şaşırttı. Lüks apartmanlar arasına sıkışıp kalmış bir saklı cennet. Bu köyde oturanlar ise, doğal güzelliğin bozulmamasını isterken, müteahhitlerin en gözde alanı haline gelmiş bu köy. Müteahhitlerin ağzını sulandıran yer yani.

*

Bizi bu köyde şaşırtan bir başka husus ise evlerinin çoğunun tapusunun olmayışı idi. Yeşil bir vadi içerisindeki köy, çok katlı binaların arasına sıkışıp kalmış. İsterseniz sözü Mahallenin 40 yaşındaki muhtarına verelim; “Duyduklarınız doğru. Burada gördüğünüz evlerin birçoğunun tapusu yok. Köy halkı apartmanlarla çevrili bu bölgede rahatsız. Doğa bozulsun istemiyorlar. Bu bölgeye apartman dikmek isteyenler de köyden rahatsız iken, biz iki arada, bir derede kaldık. Köy halkı, evlerinin tapusunun verilmesini istiyor. Biz de valiliğe dilekçe verdik bunun için. Ve büyükşehir belediyesinden ve Onikişubat Belediyesinden yardım bekliyoruz” dedi ve hem köy, hem de şehir hayatı yaşadıklarının altını çizerek, doğal güzelliğin bozulmamasını isteyenler kervanına katılıyor.

*

Muhtar Özen çok gayretli, çok sosyal, çok şen-şakrak bir insan olduğu kadar, ciddiyeti ve sorumluluk anlayışı ile, gelecek için ümit vaad eden bir isim.

Bize düşen, ona başarılar dilemek!



 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol