banner1451
banner1461

‘Ekonominin önemi ve haysiyeti’ başlıklı köşe yazısında, değerli büyüğüm Sami Kervancıoğlu, şu süreçte olması ve yapılması gerekeni, istihdamı, ekonominin önemini o kadar düzgün, nezih cümlelerle dile getirmiş ki, değinmeden, alıntı yapmadan edemedim.

Ne diyordu yazısında sayın Sami Kervancıoğlu;

“Kişiler, kurumlar kadar ekonominin de bir haysiyetinin olduğuna inanan bir işletmeci, bir sivil toplum kuruluşunun temsilcisi olarak, toplumsal hassasiyetleri olan bir esnaf olarak, ülke iki yönlü bir testten geçiyor.

Biri ekonomi, diğeri de başımıza musallat olan korona virüsü…

Şekeri, tansiyonu, kolesterolü ile uğraşan insanlar, şimdi de baş belası virüs ile kavgalılar. Bu bağlamda, hükümetimiz anlık ve isabetli ve dinamik kararlar alarak virüs ile mücadelesini sürdürürken, Türk halkı da yardım ve destek konusunda hızlı bir refleks gösterdi, gösteriyor.”

*

Sonuna kadar katılıyorum. Neticede aynı sektördeyiz, aynı gemideyiz. Rotamız, hedefimiz belli. Rekabetimiz tabi ki olacak. Rekabet kaliteyi getiriyorsa madem, tabi ki öyle, hasım değil, hısım olarak, herkesin eve kapandığı, virüs korkusu ile yaşadığı şu sıkıntılı günlerde, AKDO olarak bizim de derdimiz, kaygımız, insanlarımızın, müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilmek, günlük ihtiyaçlarını temin konusunda elimizden geldiğince, en iyisini, en fazlasını sunabilmek.

Bu konuda titiz davranıyoruz.

Her ne kadar tesislerimizde, şubelerimizde yemek@lokanta bölümümüz kapalı olsa da, pasta ve diğer siparişler konusunda hızlı servisimiz işbaşında.

Resmi kurumlar kadar bizlere de düşen refleksler, hassasiyetler ve sorumluluk alanları var.

*

Herkes gibi biz de üretimden, istihdamdan yanayız. Neticede evine ekmek götüren, geçim derdi çeken insanlar çalıştırıyoruz. İmkânlar ölçüsünde, kimseyi mağdur etmeden, titizlikle işimizi yaparken, onaylanmadıkça, tescil edilmedikçe, zabıt tutulmadıkça firmaların, kurumların ve markaların yaralanmasından, itibarsızlaştırılmasından yana değiliz.

Markaları, firmaları yargısız infaz ile yargılamak yerine, tabi ki denetim olacak, tabi ki şikâyet olacak, ancak vururken öldürmek yerine uyarmak, temkinli hareket etmek hem markaların, hem kurumların, hem de şehrimizin yararına olacaktır.

Madem ekonominin de bir haysiyeti var, ki öyle, o zaman diyorum ki, haysiyet gibi kutsal bir kavramı yerlerde süründürmeyelim.

*

Son olarak, AKDO olarak tüm şubelerimizle birlikte; başta patronumuz sayın Ahmet Davarcıoğlu olmak üzere bendeniz ve tüm çalışanlarımızla, müşterilerimizin, halkımızın hizmetinde ve emrindeyiz.

Herkes gibi bizler de bu sıkıntılı, ev hapsi ile geçen günlerin bir an önce bitmesini, hayatın normale dönmesini bekliyor ve istiyoruz. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin!

Bu günler de gelip geçecek. İnşallah ve hayırlısı ile…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol