banner1482

Şehir, bırakın günleri, bırakın haftaları, her gün her saat Büyükşehir Belediyesini konuşuyor. Konuşuyoruz yani... Türkiye de duydu sesimizi...

Tabi onun Başkanı sayın Hayrettin Güngör’ü.

Ne olduğunu, nelerin konuşulduğunu, nelerin yapıldığını, kurumdaki huzursuzlukları,  gerginlikleri ve medya ile olan ilişkilerini vs…

Bu ve benzeri sıkıntılardan, şikayetlerden başta sayın Mahir Ünal olmak üzere, milletvekilleri de rahatsız. Kabullerden, söylemlerden, şikâyetlerden vs…

Hepsini geçiyorum.

*

Siyasetin  mihenk taşı sayın Mahir Ünal, bu ve benzer soruları, özellikle medya-büyükşehir-Hayrettin Güngör üçgenindeki sorunları masaya yatırmak, çözüm odaklı öneriler getirmek üzere, dün Kervanhan’da biz basın mensupları ile bir araya geldi.

Bana göre, mesele buraya kadar gelmemeliydi.

Sayın Mahir Ünal, bir bilim insanı. Sosyolog. Bilimin temel metotlarından ‘nedensellik’ ilkesini iyi bilen siyasetçi. Halk diliyle ‘illiyet bağı’..

Hareketin/olayın ‘hangi gerekçeyle’ veya ‘hangi sebeple’ yapıldığına, ‘neden-sonuç’ ilişkisiyle cevap aramak zorundayız. Sayın Ünal bunu çok iyi bilir. Sebep olmadan sonuç kesinlikle olmadı, olmuyor, olmayacak.

Bu günlere neden geldik?

Bir gazeteci, bir bilim adamı, bir siyasetçi, her konuda gerçeği arayan kişi yani, ‘neden?’ sorusuna odaklanmak zorunda.

*

Şimdi…

Dün akşam sayın Ünal biz basın mensuplarını da dinledi. Nezaket gösterdi, gazetecinin eleştiri hakkına da eyvallah dedi, ama özel hayata girmeden, belden aşağı vurmadan. Ama önce kendisi konuştu, büyükşehir ve Hayrettin beyin isminin geçmesini istemediği toplantıda, ihtiyacı olmadığı halde, sırf yerel basına destek olsun diye reklam verdiğini, muhatabın ve konunun AK Parti olduğunu, kendisinin bu meselede arabuluculuk görevini yaptığını, bunun da Türkiye’de ve yerel siyasette bir ilk olduğunu belirterek, basını temsil eden 4 kuruluş başkanları ve büyükşehir, Onikişubat ile Dulkadiroğlu basın müdürlerinin de yer aldığı birliktelik için AK Parti il başkan yardımcısı Hakan Derell’yi hakem tayin etti.

Allah razı olsun.   

Öneri mantıklı, neresinden baksanız müspet.

Ama yeterli miydi, değil. Bana göre, ki arkadaşlarımın çoğu karşı çıktı, birçoğu da sessiz kalarak aslında bunun bir oyalama taktiği olduğu yolunda beyanlarda bulundular.

*

Bizim niyetimiz üzüm yemek. Bağcıyı dövmek değil. Sayın Ünal’ın bu mantıklı önerisine elbet de katılıyoruz. Lakin sayın Ünal bana göre topu taca desem ayıp olur, Hakan Dereli’ye atarak, sorumluluğu üzerinden atarak, Dereli’nin omuzlarına binen yükü ağırlaştırarak; “Bakın ben görevimi yaptım, bundan sonrası Dereli’ye kalmış bir iş. Ne haliniz varsa görün!” deyip aradan sıyrılmayı düşündü herhalde ki, salonu dolduran gazeteci arkadaşlarımın bakışlarından, mimiklerinden ve çıkan homurtulardan bu önerinin bir işe yaramayacağı düşüncesi ağır bastı.

Şimdi medya ile büyükşehir arasında kıran kırana bir mücadele var. Bundan kim kazançlı çıkar, kim kaybeder, bunu şimdilik kestirmek güç de, Başkan sayın Güngör dün Necip Fazıl’daki konuşmasında, her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğunu söyleyince, bu birlikteliğin günü kurtarmak için yapıldığı düşüncesi herkesin kafasındaydı.

*

Tamam da, biz bu günlere neden geldik? Kafamızda ‘neden?’ sorusu olmazsa, başı boş sandal gibi açık denizlerde savrulur dururuz. Çok uzağa gitmeyeceğim, sayın Fatih Erkoç döneminde yaşanmayan hadiseler, neden bugün gün yüzüne çıktı, neden kamuoyunun gündemine oturdu, neden büyükşehir için yardım kampanyası önerisini sağır sultan bile duymuşken, doğrusunu söylerseniz burada kaybedenin Kahramanmaraş olduğunu söyleyebilirim.

Dün nacizane bizim de konuşmamızı istedi sayın Ünal. Bizim kimseyle bir alıp veremediğimiz yok. Ekmeğimizin peşindeyiz. Birileri de ekmeğimizi elimizden alırsa, biz de gereğini yaparız!

Sayın Güngör’ün kimseyi takmadığı artık gün gibi ortada iken, hakem heyetinin (Hakan Dereli, büyükşehir ve iki metropol ilçe basın müdürleri ile 4 basın kuruluş başkanı) ortaya koyacağı ve çözüm odaklı sorun, dilerim umut verir.

Anam bana gız diyo ama umudum ız misali, bu toplantıdan bir şey çıkacağını sanmıyorum. Dilerim yanılırım, dilerim mahcup olurum.

Netice itibariyle, hakem golü verdi ama VAR odası iptal edecek galiba.

Çünkü gol ofsayıt idi.

Gitti 3 puan!!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol