banner1482
 Avrupa ve dünya şampiyonu, olimpiyat ikincisi Şeref Eroğlu adına, Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından hafta sonu düzenlenecek "2. Şeref Eroğlu Kısa Şalvar Güreş Festivali"ne güreş severler davet edildi.

Güreşlerden önce söylemem gereken var, bir kere, bu güreşlerin tertip edilmesinde, her şeyin kusursuz gitmesinde, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın katkısı inkar edilemez. Geçen yıl da gelmiştik, bu kez gördüğümüz farklı şey, geçen yıldan kalan toz-toprak yoktu, yolu asfalttı, çimler bile elden ve gözden geçirilmiş, etrafı dahi asfaltlanarak, güreş için elverişli ortam oluşturulmuştu.

Anlaşılan o ki, Başkan Necati Okay, güreşe verdiği önem kadar, halka verdiği sözü de yerine getirme noktasında sözünün eri biriydi. Bu bakımdan, Başkan Okay ve yol arkadaşlarını kutlamak istiyorum.

*

Şeref Eroğlu kuşkusuz büyük güreşçi. Onu son kez Yunanistan’daki olimpiyatlarda izledim. Dereköy’deki evlerinde. Ailesi ile birlikte. İkinci olur, yıkılırken, yıkılan sadece Şeref Eroğlu değil, ailesi ve köyü de yıkılmıştı.

Ama o büyük ve usta güreşçiydi, onurluydu, dik bakışlıydı. Olimpiyat ikinciliği bile büyük başarı idi. Bu güreşler, yani adına tertip edilen ikinci Şeref Eroğlu Kısa Şalvar Güreş Festivali, onun kudretini, büyüklüğünü göstermesi açısından önemliydi.

*

Kaymakam Mehmet Türköz… Biliyorsunuz, Dulkadiroğlu Kaymakamı Metin Maytalman’ın tayini çıkınca, yerine sempatik kaymakam Mehmet Türköz atanmıştı.

Kendisi ile güreşe festivalinde tanışma fırsatı buldum ve ilk fırsatta çayını içmeye geleceğimi söyledim.

Başarılar dilerim.

*

Bu arada, valimiz sayın Şükrü Kocatepe’nin tayini Denizli’yi çıktı. Ege’den gelmişti, yine Ege’ye gidiyor. Yolu açık olsun. Geçmiş hizmetleri için teşekkür borcumuz var, onu ödüyorum.

Yolun açık olsun sevgili valim.

*

Geçen Cumartesi günü…

Kahramanmaraşspor ve Büyükşehir Belediyespor, bu hafta aldıkları galibiyetlerle yüzümüzü güldürdüler, taraftarı da sevince boğdular.

Çünkü haftalardır hem 3 puana hasrettik, hem de galibiyete. Her iki takımımızın da elde ettiği başarı,  daha bayram gelmeden bayram sevinci yarattı.

Bize bu sevinci yaşatan takımlarımızı kutluyorum. Dilerim başarıları sürekli olur, dilerim bizlerin beklentilerini boşa çıkartmazlar, dilerim sevinç çığlıkları atmamıza vesile olurlar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol