banner1482

Bugünkü konumuz iki Güngör…

Genel olarak insanların tahammül güçleri zayıf. Her şey her zaman, her an olsun ister. Sabredemiyoruz, istiyoruz ki başlamışken başarı gelsin, istiyoruz ki her şey istediğimiz gibi yürüsün, istiyoruz ki her şey beklentilere karşılık versin, istiyoruz ki her şey dört dörtlük olsun!

Ne sebat etmesini, ne kanaat etmesini, ne de itaat (Rabbime) etmesini biliyoruz. Her şey zamanında, istediğimiz gibi olsun diyoruz ya…

Değil işte.

Kazın ayağı öyle değil. Olmuyor…

Gönül ister tabi her şeyin dört dörtlük olmasını. Arzu ederiz elbette. Ederiz de, şartlar, imkânlar beklediğimizin dışında mecralara, umutsuzluklara sürükler bazen bizi.

*

Kahramanmaraşspor’da 7 senedir bu takımın başkanlığını başarı ile yürüten sayın Fatih Ceyhan, artık dayanacak gücü kalmadığından olsa gerek, yeter dedi ve nokta koydu, emek ve gönül verdiği takımın başkanlığını bıraktı.

Herkesin bir tahammül gücü, sınırı var. Demek vakit gelmiş, başkan da bırakmış. Hakkında hayırlısı diyelim. Tabi bırakınca her kafadan bir ses çıktı, farklı yorumlar bunu takip etse de, biz başkanın gecesini gündüzüne, mevsimlerin yağmuruna, çamuruna, karına ve soğuklarına bakmadan, aldırmadan, üstelik de evini barkını ihmal edercesine, özel hayatını dahi hiçe sayarcasına, hatta ve hatta işlerini dahi askıya alırcasına gönül verdiği takımı bırakmasına ben de üzüldüm.

Ama bir yere kadardı.

*

Başkan Ceyhan bırakınca tabi teknik direktör de bıraktı. Hatta bazı yönetimdeki arkadaşlar bile, ‘Başkan Ceyhan yoksa ben de yokum!’ dercesine, ki dediler, okudum sosyal medyada, camiadan çekildiler.

Tabi herkesin kendi tercihi, kendi tasarrufu. Kimsenin işine karışmak haddimiz değil. Başkan Ceyhan gider, başkan Seyhan gelir. Fırat gider, Dicle gelir. Makamlar, ünvanlar, koltuklar boş kalmaz. Önemli olan o koltuklara, o makamlara ehliyet ve liyakat sahibi kimselerin gelip oturması, başarıyı da beraberinde getirmesi.

Diyorum ki, Yüceer’in yerine teknik direktör olarak getirilen Taşkın Güngör başarılı olmak zorunda. Yoksa kısa süre sonra onunla da yollar ayrılır, bilet kesilir, fatura da…

Ve bugün Hacettepe sınavına çıkıyor. Dileriz galip gelen, 3 puana sahip olan biz oluruz! Başarılar...

*

Güngör demişken aklıma Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Hayrettin Güngör geldi.

Bir yıl aradan sonra tatil, kış sporu merkezi Yedikuyular’a gittim haftanın ikinci günü.

İyi ki de gitmişim. Eh, davete icabet hak bizde.

“Gördüm ve başımdan geçti demek, duydum demekten daha iyi muhakeme şeklidir!” diyenlere bir kere daha hak verdim.

Kentlerin tanıtımında sporun, spor tesislerin önemi ve yeri başka. Bazı kentler ürünleriyle, markalarıyla öne çıkarken, bir dondurma, bir edebiyatın başkenti olan Kahramanmaraş, son senelerde Yedikuyular Kayak Merkezi ile daha çok, daha sık anılmaya ve tanınmaya başlandı.

Seneler önce bu tesisi şehrimize,  spor camiasına kazandıran Büyükşehir Kurucu Belediye Başkanı sayın Fatih Erkoç’a teşekkür etmeyi de unutmamak gerek. Emeği vardı, katkısı vardı. Ne zaman ki yönetim ve direksiyon sayın Güngör’e geçti, o da üzerine koydu, eksiklikleri tamamladı, yenilikleriyle daha modern bir kayak tesisi vücuda getirdi.

*

Evet Yedikuyular…

Çok değişmiş. Yeni müştemilatlar, insanların rahatı, sağlığı ve huzuru için ana binalara ilave edilince, yaşanabilir hal almış.

Daha modernleşmiş. Özellikle dışarıdan gelenleri dinledim, çok beğendiklerini söylediler.

Hafta içi olmasına rağmen çok kalabalık. Düşünün, Hatay’dan bile gelenler vardı.

*

Başkan Güngör büyük küçük kim olursa olsun, misafirlerle ilgileniyor, merhabalaşıyor, selam veriyor, hal hatırlarını soruyor, beğenip beğenmediklerine dair fikir ediniyor, insanların gönlüne inercesine gülümseyerek sıcak mesajlar veriyordu.

Misafirlerin memnuniyeti karşısında sevinmemek, gurur duymamak mümkün değildi. Çünkü sayın Güngör misafirlerin yaşam standardını yükseltme ve tatil keyfini, kayak sporu yapma tutkularını doyasıya giderme adına çok güzel işler yapmış.

Kendisine teşekkür ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol