Kıymetli dostlar, Şanlıurfa Diyarbakır arasındaki yolda seyahat ediyorum yolun sağında ve solunda çok güzel GES, yani güneş enerjisi ile elektrik üreten tesisler gördüm çok mutlu oldum özellikle bitkisel üretime müsait olmayan arazilerin elektrik üretmek için kullanılıyor olması Ülkem açısından çok sevindirici bir yatırım.

Enerji de büyük ölçüde dışa bağımlı olan ülkemiz bu yatırımlarla inşallah bu bağımlılıktan kurtulur.

*

Bazen insan düşünmeden edemiyor Avrupa’ya yaptığımız seyahatlerde Avrupa’daki arazileri yemyeşil gördüğümüzde içimizden keşke bizim de bu kadar yağmurumuz olsa diye düşünüyoruz.

Bu güneş enerjisi panellerini görünce fikrimi değiştirdim iyi ki bizim güneşimiz varmış , Avrupalılar da eminim yağmurun fazlalığından ve güneşin azlığından şikayet ediyorlardır

Kısacası nimetler Dağıtılmış kıymetini bilen istifade eden her şekilde istifade eder, yağmur yoksa güneş var, tarla vasfı  olan mutlak tarım arazisi hükmünde olan arazilerin  asla betonlaşmasına razı değiliz.

Lâkin marjinal tarım arazisi olarak tanımladığımız bitkisel üretime müsait olmayan bölgelerde ise güneş enerjisi ile elektrik elde etmek çok kıymetli bir yatırım olarak karşımıza çıkıyor.

*

Devletimiz bu konuda güneş enerjisi sistemlerinden elektrik üreten yatırımcılara ciddi teşvik destek ve hibeler verdi.

Bu yatırımların hızlanarak devam etmesi beklentimizdir.

Avrupa ülkelerinde kısıtlı ve sınırlı güneş imkanları olmasına rağmen her evin üzerinde Bir güneş enerjisi paneli muhakkak görürsünüz.

Ülkemiz güneş bakımından çok zengin olmasına rağmen halen Avrupa ülkelerindeki kadar yaygın bir uygulama değildir. Kendi elektriğini üreten toplumlar olmamız gerekiyor bana göre her evin çatısı bir üretim merkezidir. Taşlık kıraç verimsiz araziler fabrikaların çatıları ahırların çatıları kesinlikle elektrik üretmek için uygun ortamlardır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol