Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

ZEKAİ BİLGEN KONSERİNDE MÜZİK ZİYAFETİ
 TRT’nin deneyimli ve usta ses sanatçılarına taş çıkartırcasına başarılı bir icra sergileyen sanatçıların yorumu ve şarkılardaki güzellik, dinlemeye değerdi.

25 Nisan günü, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezindeki konser 7 kişilik saz sanatçıları ile birlikte 21 solistten oluşurken, konser ilkin koronun seslendirdiği uşak makamındaki şarkılarla başladı.

Sunumunu öğretmen Berrin Bilginer’in yaptığı, şef Zekai Bilgen’in şefliğindeki konser daha sonra hicaz makamındaki şarkılarla sürdü. Bunu hicaz makamındaki solo şarkılar takip etti.

Sunucu Berrin Bilginer,  söylenen şarkıların öyküsünü de anlatırken, şef Zekai Bilgen’in eseri olan “Duman duman tütüyorum ben” şarkısı dinleyenleri adeta mest ederken, bunu erkek-bayan sanatçıların seslendirdiği şarkılar takip etti, Yılmaz Çayır’ın seslendirdiği “Önce tuttun elimden…” şarkısındaki yorumu nedeniyle bol alkış aldı.


ELVEDA GENÇLİĞİM - DÖNÜLMEZ AKŞAMIN

UFKUNDAYIZ ve HUZURLARINIZDA; TİVİST AYHAN

Kısa bir aradan sonra, konserin ikinci bölümünde kürdi makamındaki şarkılara sıra geldi. Sonra sahneye sürpriz bir sanatçı çıktı. Futbolculuğu kadar, bürokratik başarısı ve güzel sesi yanında mükemmel yorumu ile bilinen ve futbol camiasında Tivist Ayhan olarak ünlenen, sürpriz sanatçı Ayhan Özer sahne aldı. Ondan önce sahne alan bir bayan sanatçının Coşkun Sabah’ın “Hatıram olsun” şarkısını seslendirmesi ardından, kıyafeti ile ede dikkat çeken Ayhan Özer, önce kendisinde hatırası olan “Elveda gençliğim”i söyledi. Seyircilerini ısrarı üzerine bu kez sözlerini ünlü şair Yahya Kemal Beyatlı’nın yazdığı “Dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç” şarkısını seslendirince, salondakiler Özer’i ayakta alkışladı ve alkış yağmuruna tuttu.

Konser, diğer sanatçıların seslendirdiği solo ve koro şarkılarla sona ererken, seyirciler büyülenmişti.


VALİ KOCATEPE; KONSER MÜTHİŞTİ

Konsere eşi ile birlikte gelen Vali Şükrü Kocatepe, Zekai Bilgen konseri ile ilgili olarak; “Söylenecek tek kelime var, müthişti. Kulaklarımızın pası silindi. Seçkin eserler seslendirildi. Sanatçı arkadaşlarımız, sanat zenginliğine ayrı bir renk kattılar, bize müzik ziyafeti çektiler. Başta Zekai Bilgen olmak üzere tüm ekibi kutluyorum” dedi.

Konseri izleyenler arasında ayrıca, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yardımcıları  Dr.Ali Ünsal, Fatih Yoğrut, Jandarma Alay komutanı Coşkun Doğan ve işi, eski  AK Parti eski milletvekili Dr.Cafer Tatlıbal ile çok sayıda müziksever vardı.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol