banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ZABUN:
 

Türkiye’nin yıllık yüzde 7,4’lük büyüme oranıyla küresel ölçekte çok önemli bir başarı gösterdiğini belirten Zabun, yüzde 7,4'lük büyümede en büyük payın sanayi sektöründe olmasının ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu, gelecek dönemlerdeki büyüme ve özel sektör yatırımları için temel oluşturarak iş dünyasında umut ve güven kaynağı olduğunu söyledi.

 

TÜİK verilerine göre, Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 2017 yılında %7,4 arttı. Üretim yöntemine göre dört dönem toplamıyla elde edilen yıllık GSYH, zincirlenmiş hacim endeksi olarak 2017 yılında bir önceki yıla göre %7,4 artış sağladı. Üretim yöntemine göre cari fiyatlarla GSYH, 2017 yılında bir önceki yıla göre %19 artarak 3 trilyon 104 milyar 907 milyon TL oldu.

 

Gayrisafi yurtiçi hasılayı oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 2017 yılında zincirlenmiş hacim endeksi olarak tarım sektörünün katma değeri %4,7 arttı, sanayi sektörü %9,2 arttı, inşaat sektörü %8,9 arttı. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri %10,7 arttı.

 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Türkiye’nin yıllık yüzde 7,4’lük büyüme oranıyla küresel ölçekte çok önemli bir başarı gösterdiğini belirterek, yüzde 7,4'lük büyüme içerisinde en büyük payın sanayi sektörüne ait olduğunu söyledi.

“SANAYİ ÜRETİMİNDEKİ ARTIŞ İŞ DÜNYASINDA UMUT VE GÜVEN OLUŞTURMAKTADIR”

Zabun, şunları kaydetti: “Büyüme rakamları ve özellikle sanayi sektörünün %9,2 oranında gelişme kaydetmesi ülke ekonomisi çok önemli. Sanayi üretimindeki artış ve ihracattaki gelişmeler, gelecek dönemlerdeki büyüme ve özel sektör yatırımları için temel oluşturarak iş dünyasında umut ve güven oluşturmaktadır. Türk iş dünyası, dışarında gelen ekonomik ve siyasal engellere karşın ülkesine yatırım yapmaya, üreterek, çalışarak, istihdam sağlayarak, Türk emeğini ve Türk sermayesini yüceltmiştir. Türkiye’nin ne denli dinamik ve üretken bir yapıya sahip olduğunu dünyaya göstermiştir.”

 

 

“TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞTIKÇA KÜRESEL BİR GÜÇ OLMA YOLUNDA YÜRÜMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

2017 yılında reel sektöre yönelik kaynak ve yatırım teşvikleri ile istihdam seferberliğinin sürdürülebilir büyümenin altyapısını oluşturduğunu vurgulayan Zabun, “Hükümetimizin iş dünyası ile birlikte hayata geçirdiği finansman, istihdam ve yatırım destekleri, TOBB ve Oda-Borsa camiasının öncülük ettiği Nefes Kredisi ve Kredi Garanti Fonu kanalıyla hayata geçirilen 250 milyar liralık reel sektör kredi kefaleti sanayi üretimindeki büyümeyi hızlandırmıştır. Hep birlikte Türkiye için çalıştıkça, Türkiye’nin hedeflerine odaklandıkça, küresel bir güç olma yolunda yürümeyi sürdüreceğiz. Türk iş dünyası olarak daha güçlü bir Türkiye için daha çok üretim, istihdam ve ihracatla büyüme trendini daha da hızlandıracağız. Umuyorum ki, ülkemiz ve şehrimiz 2018’i yeni başarılara imza atarak tamamlayacak. Hükümetimize ve ekonomi yönetimine, iş dünyamıza verdikleri reform niteliğindeki destekler dolayısıyla teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol