banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ BAŞLADI

Törende açılış konuşmaları bölümünde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kendilerinin öğrencilerin ikinci velisi olduklarını hatırlatarak Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime yaklaşık 20 milyon liralık yatırım yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

OKUL YERİ BELEDİYEDEN

Başkan Erkoç, ülkelerin kalkınmasında eğitimin çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek: “Burada gördüğünüz okul şehrimizin için çok önemli bir yere sahip. Bundan önceki okul hepimizin gündemindeydi. Şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan iken bu okul inşaatının TOKİ programına alınarak yapılmasını istemişti. Ancak okul inşaatı bir türlü bitirilemedi. Bir takım sıkıntılar ve sorunlarla bugüne kadar gelindi. Okulu açmak bugüne nasip oldu. Okul yerini belediyemiz tahsis etmişti” dedi.

Kahramanmaraş’ta son 12-13 yıl içerisinde eğitim alanında önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Başkan Erkoç: “Kahramanmaraş’ta bu kadar süre içerisinde birçok okul yapıldı. Son oniki-onüç yıl içerisinde Cumhuriyet tarihimizdeki okul sayısı kadar okul ve derslik yapıldı. Bu okul da üçüncü ihaleden sonra yapılarak bugünkü hale getirildi” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER GELECEĞİMİZDİR

Öğrencilerin bu ülkenin kaderi olduğunu kaydeden Başkan Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. İlimizin hatta ülkemizin geleceği. Ben her zaman söylüyorum. Biz zengin yer altı kaynaklarına sahip bir ülke değiliz. Bizim en büyük gücümüz sosyal sermayemiz. Beşeri insan gücümüz. İnsanımızı en donanımlı hale getirmek zorundayız. En nitelikli bir seviyeye getirmeliyiz ki biz de muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkalım. Çocuklarımızın geleceği bizim için de çok önemli . İnanıyoruz ki bu okulumuzdan ülkemizin idaresinde söz sahibi olacak birçok mülki idareciler, hakimler savcılar, bürokratlar, bakanlar, başbakanlar çıkar. En büyük temennimiz bu.”

MİLLİ GELİRDEN ALDIĞI PAY DEĞİŞECEK

Eğitimin gelir dağılımında da önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Başkan Erkoç sözlerine şöyle devam etti: “ Eğitim aynı zamanda fırsat eşitliği de getirmekte. Gelir dağılımının daha hakkaniyetli bir hale gelmesinde de önemli bir yer tutmaktadır. Bu okuldan mezun olacak bir kardeşimiz ülkemiz idaresinde önemli bir yere geldiği zaman aile bütçesine de önemli bir katkı sağlayacak ve ailesinin Milli Gelir’den aldığı payı da değiştireceği inancındayım.”

ÖĞRENCİLERİMİZİN İKİNCİ VELİSİYİZ

Kendilerinin göreve gelirken öğrencilerinin ikinci velisi olduklarını ifade ettiklerini hatırlatan Başkan Erkoç: “Biz göreve gelirken öğrencilerimizin ikinci velisi olacağımızı söylemiştik. Bu bağlamda eğitim alanına Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımlarımız devam ediyor. Şu ana kadar 20 milyon liralık- eski parayla 20 trilyon liralık – eğitim yatırımı yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Kahramanmaraş’ımızın eğitim alanında Türkiye’de gıpta ile gösterilecek bir şehir olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gayret etmeye de devam edeceğiz. Mahallelerimize kütüphaneler kuruyoruz, çocuklarımızın ders çalışması için. Çocuklarımızın okula ulaşımı ile ilgili de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte rehberlik alanında yapılacak çalışmalarla öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim-öğretim görmeleri için gayretlerimiz devam edecektir” diye konuşarak sözlerini tamamladı.

Çakmakçı Sait İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirilen törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, Garnizon Komutanı Kur. Alb. Uzay Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Vali Yardımcısı Erkan Bulgan, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Öz, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçekj, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Milli Eğitim İl Müdürü Mesut Alkan ile veliler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Açılış sonrası törene katılanlar sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettiler ve öğrencilere kitapları dağıttılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol