Öne Çıkanlar dizi TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

YENİ BULVARLAR GELİYOR!
 Mahalli seçimlerin üzerinden bir yıl geçmişken, aday gösterildiğinde, şehri ayağa kaldıracak, uçuracak projelerde söz eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un makamına kapağı attık. “Vatandaş sabırsız, bir yıl içinde bir çivi çakılmadığını söylüyor. Neyi beklediniz, neden geciktiniz?” diye sorduk.

Gülümseyen Başkan Fatih Mehmet Erkoç, idari sorunları çözdüklerini belirtirken, bir müddet önce göreve başlayan Genel Sekreter İbrahim Ulaş’tan söz etti önce. Vatandaşım yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını, insani, vicdani sorumlulukla kendisine tevdi edilen emaneti korumak, büyütmek adına yola çıktıkları için, özveriyle, tüm ekibiyle çalıştığını yinelerken, bu kez  “Sosyal medyada gazeteciler, vatandaşlar sizi eleştiriyorlar. Bir yıllık icraatı değerlendirme açısından basın mensupları ile bir araya gelmediniz.” deyince, topyekün olmasa da, zaman zaman gazetecilerle bir araya geldiğini vurguladı, “Biliyorum, ama önümüzdeki günlerde, basın mensupları arkadaşlarımızla bir arada olup, bir yılın değerlendirmesini yapmayı ben de istiyorum. Çünkü basın bizim için özel, her şeyimiz ve çok şey ifade ediyor. Onları gözardı etmemiz mümkün değil. Memleketin sesi, gözü, kulağısınız” demişti. Basına önem veriyor, takip ediyordu.   

Bir diğer sorumuz kamuoyunun da merakla beklediği köprülü kavşaklar idi. “Önce Karamanlı kavşağı vardı gündemde. Sonra da Çukurova Anadolu Lisesi kavşağı. Önceliği de Ulu Cami önündeki kavşağa verdiniz. Bunu diğer projeler takip edecek mi?” sorumuza verdiği cevap şu oldu; “Kahramanmaraş artık büyükşehir. Büyükşehir heyecanı ve gayreti ile özellikle ulaşıma ağırlık verdik ve bu sorunu çözeceğiz. Bu bağlamda yonca yaprağı şeklinde kavşaklar ve çözümler var. Şehrimize yeni bulvarlar kazandırıyoruz. Batı ile doğuyu birbirine bağlayan ki bunların başında Sümbüllü Bulvarı var. Alternatif güzergâhlar için uğraşıyoruz. Mevcutları da iyileştirme çabası içindeyiz” dedi.

TIKANIKLIK ÖNLENECEK Mİ?

Göreve geldiği günden beri aklında fikrinde bu vardı. Sorunun cevabını şu şekilde sürdürdü; “Sadece Ulu Cami kavşağı projesi ile yetinmiyoruz. Bu bölgede tıkanıklık tabi ki önlenecek. Devamında, Trabzon Bulvarını ve Kıbrıs meydanını da içine alan bir proje ile yola çıktık. Ayrıca kale’nin silüetini bozan işyerleri vardı, onlar da kalkacak. Çarşıya bakan dükkânlar var, Anıtlar Yüksek Kurulu ile görüşmelerimiz sürüyor. Köprülü kavşak için bunların kaldırılması gerekiyor. Ayrıca kale ve çevresinin peyzajına ilişkin çalışmalarımız da sürüyor. Kaldı ki kalenin de restorasyonu için Kültür Bakanlığı ile olan istişarelerimiz sürerken, müteahhit firma restorasyonu da yapacak. Hepsi de birbiri ile bağlantılı projeler. Böylece araçları yerin altına alıyoruz. Kıbrıs Meydanı ile Ulu Cami arasındaki, o bölgedeki yaya ve araç trafiğini yeniden düzenlemiş olacağız!”

KARAMANLI VE ANADOLU LİSE KAVŞAKLARI

Büyükşehir’in kavşak projesi Ulu Cami ile sınırlı değil. Daha önce de Karamanlı ve Anadolu Lise kavşakları için proje hazırlıkları vardı. Bu konuda Başkan Erkoç ne söyleyecekti, söyledi de; “Şekerdere, Abdulhamithan ve Orman Bölge Müdürlüğünden gelen caddelerde, belirli zamanlarda yoğunluk had safhada. Bunların da önlemini almak zorundayız. Tabi takiben Karamanlı ve Anadolu Lise kavşakları var sırada. Bu bölgeler de önem arz ediyor” ifadesini kullandı.  

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KALKIYOR

Kentin en önemli sorunlarından biri de kent merkezinde yeşil alan ve otopark iken, çürük raporu bulunan Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin de şunları söyledi; “Emniyet müdürlüğü binası da kalkacak. Üstü park, yani yeşil alan ve meydan… Altı ise otopark olarak hizmet verecek. Yanı başımızdaki Azerbaycan Bulvarı da rahat nefes alacak. Hem sürücüler, hem yayalar”

BİRİNCİ İHALE TAMAM, DEVAMI GELECEK

İhaleyi alan Güven Karaman firmasından kısaca söz ettik. İsmi gibi güven veren bir firma olduğunu söyledik. Ulu Camii Kavşak yapım işinin uygun bir fiyata ihale edildiğini vurgulayan Erkoç, fiyat olarak 2 milyon 300 bin liraya verildiğini, teslim süresi 150 gün olmasına rağmen daha önce teslim alabileceklerinin altını çizerken, “Bu alandaki çalışmalar zor. Biliyorsunuz alt kısım dere. Zor bir yer. Ama başladık, bu projelerin devamı, arkası gelecek, insanlarımız rahat bir nefes alacak. Çünkü önceliği ulaşıma verdik. Tabi projeler için, yatırımlar için çok istişare ediyoruz. Bunlar için İstanbul Ulaşım Hizmetlerinden arkadaşlarımız burada, ekibimizle istişareler yapıyor, tartışıyorlar. Hem özel sektörden, hem de bu meselelerde tecrübesi olana belediyelerden destek alarak bu şehrin ulaşım sorununu çözmeye söz verdik. Çözümler üretmeye çalışıyoruz, çalışacağız!” ifadesini kullandı, Güreş Federasyon Başkanlığına aday olan milli güreşçimiz Şeref Eroğlu için de kısaca,  ‘hayırlısı olsun’ cümlesini kullandı, 12 belediye tarafından uygulamaya alınan İSKEP projesinde, Engelliler Şubesince organize edilen programda, yabancı uyruklu hanımefendinin bu proje kapsamında, Kahramanmaraş'ın birçok belediyeden ileride, önde olduğunu söyledik. “Bu da bizi gururlandırdı” dediğimizde gülümsemek ve teşekkür etmekle yetindi.

Anahtar Kelimeler:
YENİ BULVARLAR GELİYOR!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol