Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye baskan

Bu haber kez okundu.

YAYLADA BİRLİKTE BAYRAMLAŞTILAR
 Ramazan Bayramını yaylada kutladılar. Erdemli Belediyesi her yıl Ramazan Bayramında bayramlaşma etkinlikleri düzenliyor. Ramazan ayı içerisinde beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde “gönül sofrası” adı altında iftar yemekleri düzenleyen Erdemli Belediyesi, bu etkinliklerini her yıl olduğu gibi bu yıl da “birlikte bayramlaşalım” programıyla taçlandırdı.

İSMAİL COŞAR VE ÖMER DÖNGELOĞLU GÖNÜLLERE DOKUNDU

Büyükşehir yasası ile birlikte köy tüzel kişiliğinden mahalleye dönüşen ve vatandaş nezdinde yayla olarak kabul edilen Avgadı-Aydınlar mahallesinde gerçekleştirilen programda ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu ve Hafız, İsmail Coşar vatandaşlarla buluştu. Kuran-ı Kerim tilaveti, kaside, ilahi ve sohbet şeklinde geçen programa hem protokol hem de vatandaş düzeyinde katılımın yoğun olduğu gözlemlendi.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu gerçekleştirdi. Tollu, Bayramlaşma programına teşrif ederek kendilerini şereflendiren tüm vatandaşlara teşekkürlerini sundu.

BAŞKAN TOLLU: “BİRLİK VE BERABERLİKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK”

Vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayarak, birlik ve beraberlik çağrısı yapan Belediye Başkanı Tollu, “bayramlar bizleri birbirimize kenetleyen özel günlerdir. Bu manevi günlerin bereketinden azami derecede faydalanmanın yollarını aramalıyız” dedi. Konuşmasında hoşgörü ve kardeşlik bağlarının güçlenmesine vurgu yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Ramazan ayında insanların hoşgörü, sevgi, saygıyı en üst düzeyde yaşadığını ve kardeşliğin iyice pekiştirildiği hatırlattı. Başkan Tollu sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak İslam coğrafyasında yaşanan çatışmalar bizleri gerçekten üzmektedir. Eğer İslam dünyası huzurlu olursa dünya da huzurlu olacaktır. Tarihe baktığımızda İslam ile şereflenen bölgelerde ayrımcılığın olmadığını, insanların insanca yaşadıklarını görürüz. Tarihteki bu güzellikleri yakalamak için el birliği, gönül birliği içerisinde olup, bu milleti en yükseğe taşıyacağız." 

BELEDİYENİN ELİNİN DEĞMEDİĞİ BİR TEK SOKAK YOK

Vatandaşların taleplerini karşılayan bir belediye konumunda olduklarını ifade ederek belediye hizmetlerine de değinen Başkan Tollu, "Birçok belediyenin çalışmakta güçlük çektiği dönemde bizler zor durumdaki belediyelerimize araç ve gereç yardımı yapabilecek konuma geldik. Geçen  dönemde başlattığımız hizmet hamlelerimizi bu dönemde bütün Erdemli'ye yayıyoruz. Eksik kalan yollarımızın tamamı bu yaz bitirilecek.  Köylerimiz kuruluşundan bu güne kadar ne hizmet aldıysa, sadece bir tek dönemde Allah'ın izniyle daha fazlasını yapacağımızın taahhüdünü veriyoruz.  Erdemli Belediyesi'nin elinin değmediği bir tek sokağımız kalmayacak inşallah" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP Mersin İl Başkanı Atsız Afşin Yılmaz ve MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu yaptıkları kısa konuşmalarla vatandaşların bayramını tebrik etti.

İLÇE BAŞKANI ÖZSU: “MİLLETE UMUT OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

MHP İlçe Başkanı Özsu konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, ülke üzerinde oynanan oyunları ancak ülkücülerin bozacağını söyleyerek, millete umut olmaya devam edeceklerini kaydetti. Büyükşehir Belediyesinin her ilçede ve merkezde, Erdemli Belediyesinin her mahallede iftar sofraları kurduğunu hatırlatan Özsu, birlik ve beraberlik adına yapılan bu etkinliklerden dolayı başkanlara teşekkür etti.

BAŞKAN KOCAMAZ: “ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”

Daha sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ramazanı her ne kadar şahadet haberleri ile de olsa ruhaniyetini bizzat yaşayarak çok güzel ve serin bir havada geçirdik. Ve bugün de ramazanın mükâfatı olan ramazan bayramının son günündeyiz. Birlik olmamız lazım diri olmamız lazım hem birbirimize hem de ülkemize sahip çıkmamız lazım. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın.”

MHP’Lİ VEKİL BAKİ ŞİMŞEK: “RAMAZANDA SADECE MERSİNDEN 3 ŞEHİDİMİZ VAR”

Kocamazdan sonra vatandaşlara hitap eden MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de konuşmasında şehitlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kucaklaşmanın zorunluluğuna vurgu yapan Şimşek, “En son Avgadı’da Kurban Bayramında bir araya geldik. Kürsüye çıkıp şehitler gelmesin. Analar ağlamasın demiştik. Ama bugün yine kürsüye çıktığımızda aynı sorunları yine konuşuyoruz. Sadece ramazan ayında Mersin’de 3 şehit verdik. Yörüklerin otağından vatan hainlerine sesleniyorum. Yörükler ve Türkmenler olduğu sürece bizlerde ramazanlar da bayramlarda fatihlerde bitmeyecektir. Tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

MHP İL BAŞKANI YILMAZ: “ERDEMLİ BELEDİYE BAŞKANINA HİZMETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Programda son olarak Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Atsız Afşin Yılmaz bir konuşma yaparak vatandaşlarla bayramlaştı. Yılmaz konuşmasında “Erdemli belediyemizin çalışmalarını izledik. Partimiz adına belediye başkanımıza başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.  Hep beraber Milliyetçi hareket partisinin tek başına iktidarına giden yolun taşlarını döşüyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol