Öne Çıkanlar HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

YASAKLI PRİNÇ PANİĞİ !
 Askeriyeden emekli olmasının ardından tarım alanında çalışmalar yapan ve Şerefoğlu Mahallesi'nde üretim amaçlı tesis kuran Mustafa Uludağ, dünyada sadece 4 ülkede üretilen siyah pirinci artık kentimizde de üretilmeye başlandığını belirterek, "Yarım kilogram halindeki siyah pirinç bana hediye geldi. Birazını pişirdim birazını da tarlaya ekmiş olduğumuz Maraş sarısı çeltiğinin yanına serperek bir denemek istedim. 5-10 gün sonra tarlaya vardığım zaman bunların yeşillendiğini gördüm, heyecanlandım. Hasat zamanı geldiğinde de tırpanla biçip tohumlarını aldım. 4-5 kilogram bir tohum oldu. Ertesi yıl daha geniş bir alana serperek bir daha ekimini denedim. Baktım ki ürün 50-60 kilogram oldu. Bana İtalya'dan gelen yarım kilogram paket 50 kilogramı aştı. Aroması, tadı bana hediye gelen pirinçle aynı oldu. Bu da bizim heyecanımızı artırdı. Siyah pirinç üretimi böylece başlamış oldu ve gördük ki siyah pirinç de Kahramanmaraş'ta üretilebiliyor" dedi.

ÇİN HANEDANLARI İÇİN ÜRETİLENPİRİNÇ

Geçmişte Çin hanedanlarının sadece kendi saraylarında bu pirincin üretimine izin verdiğini anlatan Uludağ, "Bir süre sonra buralarda çalışan bir kişi bir avuç siyah pirinci çalarak dışarıda bunun üretimini yapmış. Bunu duyan hükümdar siyah pirinçleri toplatıp imha ettirmiş. Bu nedenle dünyada siyah pirincin adı yasaklı pirinç haline gelmiş" ifadesini kullandı arkasından da siyah pirincin besin açısından da çok zengin olduğunu sözlerine ekledi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol