banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar SİZE İHTİYACIMIZ VAR KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

YANGINLARIN YÜZDE 75’İ ANIZ YANGINI
 Yakılan anızın ormana sirayet ettiğini değerlendiren itfaiye ekipleri, Orman İtfaiyesi ile ortak çalışarak yarım saat süren müdahale ile alevleri dar bir alana hapsetti ve söndürdü. Soğutma çalışmaları ise 2 saat devam etti.

Konu hakkında açıklama yapan İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder, ‘’İtfaiye teşkilatımız hafta sonu 60’dan fazla anız yangınına müdahale etmiştir. Bu yangınların bir kısmı ormana ve yerleşim yerlerine sıçraması dakikalarla ifade edilecek zaman farkıyla önlendi. Her anız yangınında, alevler arasında kalan canlıların katledilmesi, kasten yakanları yeterince vicdan muhasebesine sevk etmemiş olacak ki, geldiğimiz noktada artık, insanların canları, malları ve adeta ciğerlerimiz olan ormanlarımız tehlike altında’’ dedi.

Büyükşehir İtfaiyesi’nin Ramazan Bayramından sonraki 6 günde müdahale ettiği 342 yangının 250’den fazlasının anız yangını olduğu bildirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol