Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

YANGIN VE DOĞAL AFET ANLATILDI

 İtfaiye Dairesi Başkanlığınca 5 Ağustos Çarşamba günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere, Dulkadiroğlu, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinin muhtarları katıldı.

Büyükşehir İtfaiyesi ile AKMOD başkanlığının hazırladığı tanıtım videolarının ardından İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder söz aldı.

Katılımcılara duyarlılıklarından ötürü teşekkür eden Küçükönder; şehrimizin doğal fay hattı üzerinde bulunduğunu, geçtiğimiz günlerde Mersin’de meydana gelen ve Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta da hissedilen depremin adeta bir uyarı niteliğinde olduğunu belirterek en kötü senaryoya hazır olunması gerektiğini ifade etti.

Kırsal kesimde bulunan ve ulaşımı zor olan mahallelere afet ve acil durumlara müdahale sandıkları verileceğini açıklayan Küçükönder, Büyükşehir Belediyesi’nin ilk etapta şehir merkezine 40 kilometre ve daha uzak mahallelere dağıtım yapacağını, bu sayının zamanla daha yakın mahalleleri de kapsayacağını belirtti.

Konuşmasında yangın konusuna da değinen Küçükönder, 2015 yılının ilk 7 aylık döneminde 1500 yangına müdahale edildiğini, bunların büyük bölümünün anız yangını olduğunu vurguladı. Anız yangınları sebebiyle bahçe ve evlerin tehdit altında kaldığını, yüzlerce canlının telef olduğunu ve ekolojik dengenin bozulduğunu belirterek, muhtarlardan, tarla sahiplerini anızları yakarak temizleme yerine, sürmeleri konusunda ikna etmelerini talep etti. Gerek ulaşım, gerek arazi şartları sebebiyle anız yangınlarına müdahalenin zorluğuna dikkati çeken Küçükönder, Büyükşehir Belediyesinin uzak mahallelere su tankeri vereceğini açıkladı.

Yaklaşık 1,5 saat süren seminerin ardından, soru-cevap bölümüne geçildi ve muhtarlardan gelen talep üzerine, seminerlerin daha sık yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol